Tartu linn annab Tähtvere kinnistu tennisele

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skate-pargi kõrval olev linna maa on leidnud lauluväljaku ürituste ajal rakendust parklana. Järgmise suve lõpuks rajab aga Dorpat Sport krundile kuue välisväljakuga  tennisekompleksi.
Skate-pargi kõrval olev linna maa on leidnud lauluväljaku ürituste ajal rakendust parklana. Järgmise suve lõpuks rajab aga Dorpat Sport krundile kuue välisväljakuga tennisekompleksi. Foto: Sille Annuk

Tartu lauluväljakul toimuvate suurürituste ajal autoparklana kasutatava skate-pargi kõrval asuv linna maa antakse järgmiseks viieteistkümneks aastaks OÜ-le Dorpat Sport, kes rajab sinna kuue välisväljakuga tennisekompleksi.

Kuna tennisekompleks eeldab väljakute, hoonete ja autoparkla ehitamist, seadis linn möödunud nädalal volikogu heakskiidul Kreutzwaldi 1b krundile hoonestusõiguse. Hoonestusõigusega koormatava maa-ala ligikaudne suurus on 7500 ruutmeetrit ning Dorpat Sport peab ruutmeetri eest maksma 0,38 eurot aastas.

Dorpat Spordi juhatuse liikme ja neli aastat tagasi avatud Tähtvere tennisekeskuses rajaja Mati Ivaski sõnul on nende plaan teha Tartusse koht, kus saaks korraldada rahvusvahelisel tasemel võistlusi. Viimaste tarvis on vaja vähemalt nelja väljakuga kompleksi. Uutel väljakutel saaksid mängida ka kõik harrastajad.

«Sellepärast ongi valitud kuus väljakut, et see on kõigile. Need pole mingid privaatväljakud ega ainult ühele sihtrühmale. Tennises saabki elu käia siis, kui seal on palju inimesi,» lausus Ivask.

Ta ei julgenud veel lubada, millise kattega väljakud tulevad. «Savi-liivakate on eelistatav, aga mis lõplikult tuleb, ei tea. Ka see suvi näitas, et see ei ole optimaalne kate meie kliimas ja sellega tekib probleeme. Variante on mitmeid, aga midagi lubada veel ei taha. Üks on aga kindel, et kõik kuus väljakut ei tule ühesuguse kattega,» rääkis Ivask.

Kevadel ehitama

Ivaski sõnul tuleks tennisekompleksi ka tribüün ja tribüünihoone koos riietus-, pesemis- ja kohtunikeruumidega. Investeeringu suurus ulatub vähemalt 200 000 euroni.

Kuna linn sai nimetatud kinnistu kunagi riigilt ning sel on praegu sotsiaalmaa sihtotstarve, tuleks projekti elluviimiseks kehtestada uus detailplaneering ning saada riigi valitsuse luba. Kui kõik edeneb, võiks Ivaski hinnangul kopa maasse lüüa järgmise aasta kevadel.

«Püüame asju korraldada nii, et saaks varakevadel alustada. Kogu kompleksi väljaehitamiseks läheb aasta või kaks, aga paari kolme kuuga tahaks saada esimese etapi valmis,» lausus Ivask. Tema unistustes on, et järgmise suve lõpus võiks saada uutel väljakutel mängida.

Abilinnapea Raimond Tamm põhjendas krundile hoonestusõiguse seadmist ja maa andmist sellega, et noortespordi edendamine on olnud üks linna peamisi eesmärke. «Tennises on hulk huvilisi noori jäänud seetõttu ukse taha, et treeningutingimused on väga piiratud,» lausus Tamm.

Aeg näitab

Mis aga saab viieteistkümne aasta pärast, ei julgenud abilinnapea täpselt pakkuda. Kui tennisekeskus on jätkuvalt huvitatud ja soovib selles asukohas jätkata, siis on Tamme sõnul võimalik kaaluda hoonestusõiguse pikendamist. Kui aga vahepeal on elu toonud kaasa muutusi, siis on võimalik ette näha mingisuguseid teistsuguseid tegevusi sellel alal.

«Viisteist aastat on küllalt pikk periood, aga samas jätab võimaluse, et tulevikus saab seal vajaduse korral teistsuguseid tegevusi viljeleda,» lausus Tamm ning kinnitas, et tennisekompleksi tulek ei puuduta skate-pargi tegevust.

«Skate-pargi on noored hästi vastu võtnud ja mingisuguseid teistsuguseid plaane kindlasti meil selle alaga hetkel ei ole.»

Mati Ivask lisas, et nende soov on viieteistkümne aasta pärast samas kohas kindlasti jätkata. «Kui investeering teha, siis võiks see teenida ikkagi pikemalt tagasi,» lausus ta ning avaldas lootust, et tennis on Tartus jääv. «2008. aastal avatud hall on olnud kasutajatest pungil ja praegu tundub, et tennisel läheb hästi.»

Kus ja kuidas toimuks tulevikus lauluväljaku suurürituste ajal sõidukite parkimine, selgub Tamme sõnul detailplaneeringu tegemise käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles