Muuseumidirektor lahkus ametist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Aru.
Krista Aru. Foto: Margus Ansu

Reedel oli Krista Aru viimast päeva tööl Eesti Rahva Muuseumi direktori ametis. Laupäeval koristas ta Veski tänava vanas hoones oma kabinetti.

«Sorteerisin pabereid, viskasin ebavajalikku ära ja lugesin üle uue hoone tööprojekti: kõik 60 kausta olid kenasti alles,» märkis ta. «Jäin lugema ka projekteerimise protokolle. Neid on palju, suur hulk inglise keeles, arhitektide tõttu.»

Muuseumijuhi kohuseid täidab uue direktori ametisse asumiseni ERMi praegune peavarahoidja Riina Reinvelt. Kandidaadid selguvad pärast 13. novembrit, kui ministeeriumis lõpeb dokumentide vastuvõtt uue muuseumijuhi leidmiseks. «Ma loodan, et uus direktor tuleb hea ja kõik läheb kenasti edasi,» ütles Aru.

Et ta on nimetatud sihtasutuse Teater Vanemuine nõukogusse, siis tuleb tal täna veeta mitu tundi nõukogu koosolekul.

Edasisi sihte seades kaalub Krista Aru jätkata eesti ajakirjanduse ajaloo, aga võibolla Jaan Tõnissoni elu ja tegevuse uurimist. Sügisel 2010 kaitses ta doktoritöö «Eesti toimetajakeskne ajakirjandus kodanikuühiskonna kujundaja ja omakultuuri kandjana ajalehe Postimees (1886–1935) näitel».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles