Tartu Ülikooli peahoones algab remont

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusmeeste soojak reedab peagi ülikooli peahoones algavat remonti.
Ehitusmeeste soojak reedab peagi ülikooli peahoones algavat remonti. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Ülikooli peahoone kõrvale toodud soojak annab märku sel nädalal peahoone parem- ehk põhjatiivas algavast 900 000 eurot maksvast remondist, mille tähtis tulemus on tuleohutuse kasv.

Tartu Ülikooli hangete ja arendustalituse projektijuht Viljo Vider kinnitas, et suurimad ehituslikud muudatused seisavad kahe tuletõrjeväljapääsu rajamises. Üks väljapääs ehitatakse peahoone esimese korruse koridori lõpus paikneva akna asemele, teine auditooriumi 232 aknaavasse. Viimase pikenduseks saab avariitrepp peahoone hoovi.

Pärast remonti on kavandatud õppetöö jätkumine nii auditooriumis 232 kui 128. Mõlemat auditooriumi on remonditud kaunis hiljuti, esimest 2007. ja teist 2004. aastal, kuid uus krohvimine-värvimine on möödapääsmatu kogu elektrisüsteemi, sealhulgas valgustite väljavahetamise tõttu.

Paremtiivas uueneb täielikult ka kogu küttesüsteem ning rajatakse sundventilatsioon. Remondi ühispakkumise esitasid Tartu Restauraator, Numen Ehitus ja Teket AP. Töö peab lõppema tuleva aasta aprilliks.

Pärast remonti kolivad peahoone paremtiiba elukestva õppe keskus Lossi 24 majast ning ülikooli kantsler ja õppeosakond Küütri 2 majast. Kantsleri kasutada jäävad endised eesti keele osakonna kabinetid 124 ja 125.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles