Maaülikool hakkab õpetama Tamme gümnaasiumi õpilasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile allkirjastasid Eesti Maaülikooli õppeprorektor Jüri Lehtsaar ja Tartu Tamme gümnaasiumi direktori kohusetäitja Urmas Tokko koostöölepingu, mille järgi ülikool lubab toetada gümnaasiumi loodusteadus- ja tehnoloogiaõpet.

Täpsemalt käsitleb koostöölepe maamajanduse, tehnoloogia ning loodus- ja keskkonnahoiu õppesuundade arendamist Tamme gümnaasiumis.

Jüri Lehtsaare sõnul saavad kooliõpilased osaleda maaülikooli praktikumides ja eriloengutes, kasutada ülikooli tehnikat ja laboreid. Maaülikooli antavad alusteadmised peaks Lehtsaare sõnul lihtsustama noortel õpingute jätkamist maaülikoolis.

Urmas Tokko leiab, et tihedam kokkupuude ülikooliga arendab ka õpetajaid. Tokkogi peab tähtsaks, et kokkupuude maaülikoolis pakutavaga lihtsustab õpilaste karjäärivalikut.

Lepingu sõlmimisele järgnes geoinformaatika praktikum Tamme gümnaasiumi 11.b klassile. Sel õppeaastal on plaanis korraldada veel elektrotehnika ja elektroonika ning bio- ja taastuvenergia praktikume. Samuti saavad õpilased teadmisi embrüotehnoloogiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles