Ansipi tamme raiuja endiselt tabamata

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohas, kus Tartu tammikus kasvas Andrus Ansipi istutatud puu, on praegu tühi koht.
Kohas, kus Tartu tammikus kasvas Andrus Ansipi istutatud puu, on praegu tühi koht. Foto: Kristjan Teedema

Tartu menetlusteenistuse juhataja Ülle Neeme sõnul ei ole linnavalitsusel jätkuvalt teada inimest, kes raius Uus-Ihastes asuvast Tartu tammikust omaaegse linnapea ja praeguse peaministri Andrus Ansipi istutatud puu.

«See inimene on paraku leidmata,» märkis Neeme, lisades, et maha raiuti üksnes Ansipi istutatud tamm. Teisi puid puututud ei ole.

Linn rajas Tartu tammiku 2007. aastal Ihaste linnaossa Lammi tee äärde ja tammikusse istutavad oma puud kõik Tartu taasiseseisvumise järgsed aukodanikud, linnapead ning Tartu sõpruslinnad. Tammikus on üleval infotahvel, millel on kirjas kõigi tammede istutajate nimed. Toona juba peaministri ametit pidanud Andrus Ansip istutas tammikusse puu samuti 2007. aastal.

Noore tammepuu maharaiumine avastati 19. oktoobri hommikul. Linn alustas tamme raiumise osas väärteomenetlust ning palub jätkuvalt kõigil, kes juhtunust midagi teavad, võtta ühendust Tartu menetlusteenistusega telefonil 736 1109, 517 0991 või ulle.neeme@raad.tartu.ee.

Looduskaitseseaduse järgi on tamme langetamise eest pargis ette nähtud rahatrahv kuni 300 trahviühikut ehk kuni 1200 eurot.

Tartu linnadendroloog Kaire Zimmer ütles, et tühja kohta linn tammikusse ei jäta. Sügis pole puu istutamiseks just parim aeg, mistõttu on uue tamme juured plaanis mulda asetada kevadel. «Siis vaatame, kust me leiame puu, mis sellele kohale sobiks,» märkis Zimmer.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles