Huligaan viskas korporatsiooniliiget läbi akna kiviga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korporatsioon Arminia Dorpatensis kovendihoone.
Korporatsioon Arminia Dorpatensis kovendihoone. Foto: www.arminia.ee

Täna öösel kella poole kahe paiku toimus Tartus kaklus, kus kümmekond korporatsiooniliiget togis ühte pätti, kes eelnevalt oli kiviga läbi akna tabanud korporatsiooniliikme kukalt.


«Neid oli umbes kümme. Nii värvikandjaid kui noorliikmeid. Kõik ülikondades. Üks mees oli pikali maas ning ümberseisjad peksid teda jalgadega,» kirjeldas Tartus Pepleri 12 majas elav Tõnis Kark sündmusi, mis leidsid täna öösel kella poole kahe paiku aset tema magamistoa akna all.

Karki sõnul oli ta juba magama läinud, kuid keset ööd äratasid teda akna alt kostvad inimeste kurjad hääled. Läinud aknale, märkas ta keset tänavat lebavat meesterahvast, kes ei liigutanud. Samal ajal jagasid mehe ümber seisjad talle jalahoope.

Kark avas akna ning hüüdis peksjatele, et nad lõpetaksid. Vastu saadeti vaid sõimuvaling. Fraternitas Liviensis vilistlane Kark tundis peksjates ära korp! Arminia Dorpatensise esindajad.

Helistanud politseisse, kuulis ta juba saabuvate politseiautode sireene - keegi oli korrakaitsjad juba varem välja kutsunud. Politsei kolm ekipaaži saabusid tema sõnule kohale väga kiiresti.

Korp! Arminia Dorpatensise seeniori Andrei Samoldini sõnul rünnati esmalt aga nende konvendihoonet. «Meie hoonet on varemgi rünnatud. Seekord lendas kivi läbi lahtise akna ühele korporatsiooniliikmele vastu kukalt. Rebased jooksid välja ning neil õnnestus üks kahest ründajast kinni püüda.»

«Kuna noormees osutas vastupanu, siis läks ka kähmluseks. Meie rebased hoidsid meest politsei tulekuni maas,» selgitas Samoldin.

«See on väga kahetsusväärne, et Tartu akadeemilises linnaruumis üldse midagi sellist toimuda saab. Kõrvalseisjaile võib selliste tegude taustal jääda mulje, et kõik korporandid ongi sellised, kuid kindlasti nad ei ole seda.»

Karki kinnitusel ei kuulu Arminia Dorpatensis ka Eesti Korporatsioonide Liitu ega kuulu tema arvates sellise teo eest enam ka Tartu akadeemilisse ruumi.

Lõuna politseiprefektuuri pressiesindaja Agu Lall ütles Tartu Postimehele, et politsei juhtimiskeskusel ei ole sündmusest praegu veel täpsemat ülevaadet. «Täpsemalt selguvad asjaolud vast esmaspäevaks,» avaldas Lall lootust.

Samoldin lisas, et konvendihoone ründaja süüdistust ei esitanud ning Korp! Arminia Dorpatensis samuti mitte.

Samoldin selgitas, et Vanemuise pargi juures asuva konvendihoone juures on üsna kriminogeenne seltskond koos. «Õhtuti on see täiesti ohtlik koht.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles