Tartu Ülikooli ajaloo muuseumis räägitakse täna toitumisest läbi aegade. Tartu Ülikooli emeriitdotsendi Mai Maseri loeng kannab pealkirja «Head toiduvalikud ajaloolises võtmes».
Loeng räägib toitumisest
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maseri sõnul tulevad käsitluse alla huvitavamad pöördepunktid toiduvalikutes läbi aegade ja see, millest need on olnud tingitud ja millised on tänapäeva suunad. «Juttu tuleb Eesti toidusoovitustest ning mõningatest alternatiivsetest valikutest.»
Eraldi teemaks on taimetoit, selle plussid ja miinused. Mõtiskletakse ka tuleva aasta plaanide ja toidusoovituste teemal.
Loeng algab 6. novembril kell 17.15 ajaloo muuseumi konverentsisaalis ning on huvilistele tasuta. Õdusamaks äraolemiseks pakutakse ka teed ja küpsist.