Politsei nähes rummi joonud autojuht sai neli kuud tingimisi vangistust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Laura Oks / Postimees

Möödunud reedel pidasid Tartu patrullpolitseinikud kinni autojuhi, kes korrakaitsjaid märkamata rummi jõi ning seejärel sõitma hakkas.

Intsident leidis aset öösel kella 3 paiku, kui Tartu patrullpolitseinikud märkasid ühe tankla juures kaht meest, kes ostsid tanklast rummi, jõid selle ära, istusid korrakaitsjate nähes sõidukisse ning püüdsid sõitma minna. Patrullpolitseinikud peatasid masina sealsamas tanklas, andes sõidukijuhile peatumismärguande.

Kia roolis olnud 24-aastase mehe kontrollimisel ilmnes, et tal puudus juhtimisõigus. Ühtlasi oli mehe joove tarbitud rummi mõjul sedavõrd suureks kujunenud, et tema suhtes algatati kriminaalmenetlus. Kaasreisija, sõiduki vastutav kasutaja, ei omanud samuti juhtimisõigust. Tema vastutada jäi tehtud otsus anda oma sõiduk juhtimiseks joobes ja juhtimisõiguseta kaaslasele.

Sõidukiroolis olnud mees toimetati arestikambrisse kohtuistungit ootama, kaasreisijale vormistati väärteoprotokoll ning meeste kasutuses olnud sõiduk teisaldati tasulisse parklasse. Järgmisel päeval, reedel, toimetati sõidukijuht juba kohtusse, kus prokurör nõudis talle karistuseks neli kuud vangistust, mida ei pöörataks täitmisele, kui kolmeaastase katseaja jooksul ühtegi uut tahtlikku kuritegu toime ei panda.

Kokkuleppemenetluses arvestati mehe karistusaja hulka arestikambris viibitud päev ning määrati karistusena tingimisi vangistus 3 kuud ja 29 päeva. Ühtlasi tuleb mehel tasuda menetluskulud 275 eurot. Karistuse määramisel arvestati asjaolu, et sõidukijuhti ei ole varasemalt kriminaalkorras karistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles