Keskerakond üritab jätkuvalt eksliiget kohtu abil maksustada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Jallajas
Harri Jallajas Foto: Margus Ansu

Keskerakond jätkab 6. novembril kohtuteed, et sundida oma endist liiget Harri Jallajast tasuma erakonnale üle 4500 euro suurust leppetrahvi.

Keskerakond vaidlustas Tartu ringkonnakohtus kevadise maakohtu otsuse, millega ei rahuldatud MTÜ Eesti Keskerakond hagi erakonnast lahkunud Harri Jallajase vastu ning jäeti kohtukulud partei kanda, vahendab ERR Uudised.

Keskerakonna hagi kohaselt allkirjastas Jallajas 5. novembril 2009 lepingu Keskerakonna Tartu piirkonnaga, mille ühes punktis võttis kohustuse lahkuda Tartu linnavolikogust juhul, kui ta lahkub Keskerakonnast või Tartu linnavolikogu Keskerakonna fraktsioonist.

Lepingu järgi kohustus Jallajas nende kohustuse mittetäitmisel tasuma erakonnale leppetrahvi summas 74 000 krooni ehk 4729,46 eurot, et hüvitada 2009. aasta kohalike omavalitsuste valimise kampaania kulusid, kuid mullu 5. mail erakonnast välja astudes ei täitnud ta Keskerakonna hinnangul oma kohustust ja partei pöördus kohtusse.

Kohus leidis, et poolte sõlmitud lepingu vaidlusaluses punktis sätestatud kohustus lahkuda omavalitsuse volikogust erakonnast lahkumisel on vastuolus ühiskonnas välja kujunenud õiguse üldpõhimõtetega ja põhiseadusest tuleneva vaba mandaadi põhimõttega, mistõttu see lepingupunkt on tühine ja lisaks ka erakonna põhikirjaga vastuolus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles