Kaitseliit kindlustas tagalat

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Tartu maleva pealik major Janno Rosenberg on Lehola tänavas põhjalikult remonditud õppe- ja tagalakeskusega väga rahul. Ka kroonuhalli kontorihoone mehine kujundus on talle meelt mööda.
Kaitseliidu Tartu maleva pealik major Janno Rosenberg on Lehola tänavas põhjalikult remonditud õppe- ja tagalakeskusega väga rahul. Ka kroonuhalli kontorihoone mehine kujundus on talle meelt mööda. Foto: Margus Ansu

Kaitseliidu Tartu malev peab täna rõõmsat pidu: Lehola tänavas valmis õppe- ja tagalakeskus. Rõõm on ka tartlaste poolel, sest ühest kohast on kole vene aeg jälle kadunud.

«Kindel tagala ja väärt väljaõpe on väga tähtsad,» kinnitas kaitseliidu Tartu maleva pealik major Janno Rosenberg raudteejaama külje all aadressil Lehola 1 valminud õppe- ja tagalakeskust tutvustades.

Ka kõige paadunum tsivilist peab seal tunnistama, et kunagi Tartu teedevalitsuse kasutuses olnud räämas hoonetele on uus omanik väga hästi mõjunud. Eriti püüab pilku kontorihoone, mis on nüüd mehiselt disainitud ehk kaetud raamitud metallvõrguga.

Vürtsi lisavad metallkonstruktsiooni korrapäratult sisse lõigatud aknaaugud. «Meile see kujundus meeldib,» ütles major Rosenberg. «Projekteerija ja Tartu linnavalitsus ei soovinud seekord minna tavapärast lihtsamat teed pidi.»

Kasulik ka teistele

Väiksel jalutuskäigul tutvustas major Rosenberg õppehoonet, remonditöökoda, varustuse hooldusruumi ning tehnikat lume, vihma ja päikese eest kaitsva spetsiaalse kardinaga lihtsat varjualust. «Meil on siin nüüd kõik vajalik olemas, ka relvad,» märkis pealik.

Ligi 11 000 ruutmeetrit enda alla võttev õppe- ja tagalakeskus on Lõuna kaitseringkonna kaitseliidu malevate pidepunkt, kus nüüd saab remontida ka piirkonna teiste malevate rasketehnikat, selgitas kaitseliidu peastaabi tagalakeskuse major Marek Kütsen.

Ka Tartu abilinnapea Raimond Tamm oli uue keskusega rahul.

«Kaitseliidu Tartu maleva õppe- ja tagalakeskuse valmimine on linnale oluline sündmus,» ütles ta. «Vähem tähtis pole seegi, et Lehola tänavas sai korda jälle üks osa linnaruumist.»

Hernesuppi täna pole

Ligi 2,8 miljonit eurot maksma läinud keskuse renoveerimistööd projekteeris OÜ Sirkel ja Mall. Ehitustöid alustas 2010. aastal Facio Ehituse AS ja jätkas 2011. aastal Merko Tartu AS.

Täna pärastlõunal avab kaitseliidu Tartu malev pidulikult õppe- ja tagalakeskuse. Avapeole tulijatele pakutakse suupisteid, sõduri tummist hernesuppi täna menüüs pole. Täna õhtul tähistavad Tartu kaitseliitlased Riia 12 maja aulas oma maleva 95. aastapäeva.

Kaitseliidu Tartu malevas on koos naiskodukaitsjate, noorkotkaste ja kodutütardega üle 2000 liikme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles