Volga jätkab uuel aastal linnuliharestoranina

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Ostrat lubab muuta Volga restorani kõigile kättesaadavaks söögikohaks, kus on soodne hind ja mõnus olemine.
Joel Ostrat lubab muuta Volga restorani kõigile kättesaadavaks söögikohaks, kus on soodne hind ja mõnus olemine. Foto: Margus Ansu

Septembri alguses Athena majale kultuurihuvilisi toetajaid otsinud Olga Aasav on praeguseks loobunud ka Volga restorani pidamisest ning novembrist majandavad söögikohaga Truffe’i ja Meat Marketi omanikud Joel Ost­rat ja Siim Liivamägi.

«Kui Athena oleks jäänud kultuurikeskuseks, siis ma ei oleks kusagile läinud, aga sinna tuleb ööklubi,» põhjendas oma lahkumist viimased kolm aastat Rein Kilgilt maja rentinud Olga Aasav. «Mina tahtsin päästa, aga ainult oma rahakott ei pea seda vastu, sest maja kulud on suured.»

Esialgu plaanis Aasav hoone Kilgile tagasi anda uue aasta alguses, kuid kuna uued huvilised on olemas, lõpetati leping 1. novembril. «Muidugi on kahju, see on üks ilusamaid maju, aga arvan, et uued tegijad tunnevad kesklinna elu paremini,» lausus Aasav. Ta kinnitas, et kavatseb ka ise uue söögikohaga kätt proovida. Kus ja millal, jättis ta enda teada.

Joel Ostrati sõnul pakkus neile Volgat umbes nädal tagasi Rein Kilgi kinnisvaradega tegelev Kaspar Kokk ning pärast lühikest järelemõtlemist otsustas ta proovida.

«Üks põhjus on see, et nüüd viiakse Volga ja Athena maja eri operaatorite kätte ning restoran ahvatles. Ruumid on ju ilusad ja mulle on see korralik proovikivi,» lausus Ostrat, kes hakkab uut söögikohta arendama koos oma äripartneri Siim Liivamäega.

«Me kaotame siit kalli maja maine ning teeme kõigile kättesaadava linnuliharestorani – siin saab süüa alates vutist suurte lindudeni välja,» selgitas Ostrat, kelle sõnul on linnuliha rahva hulgas üks populaarsemaid. Samas ei tähenda see seda, et lamba- või sealihatoite Volgast enam ei saaks, aga 75 protsenti menüüst oleks seotud linnulihaga.

Ilmselt jaanuaris uuesti avatava Volga esimene korrus on plaanis muuta rohkem meelelahutuslikuks, kus toimuksid rokk- ning džässartistide esinemised ja saaks ka tantsu lüüa.

«See ressurss oli jäänud eelmisel omanikul kasutamata,» lausus Ostrat ning ei välistanud ka nimemuutust. «Praegu on Volga, aga võibolla hakkame kasutama mingit lisanime.»

Meeste idee järgi võiks Volgasse tulla ka eraldi baar Vein ja Tapas, mis saab teise sissepääsu, seda hoitakse restoranist kauem lahti ning on kavas avada juba novembris. «See oleks hispaaniapärane snäkikas, kus on vein ja kerged suupisted,» ütles Ostrat. Võimaliku ööklubi tulekut Athenasse vaatasid nii Ostrat kui Liivamägi pigem positiivselt.   

Kaspar Kokk ütles Tartu Postimehele, et ööklubi tegemiseks praegu veel kellegagi lepingut sõlmitud ei ole, kuid huvilisi on palju.

«Sealhulgas ühe tuntud Tallinna ööklubi inimesed. Meil on läbirääkimiste faas, võibolla järgmise nädala jooksul jõuame kuhugi,» märkis Kaspar Kokk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles