Paavo Nõgene kuulub nüüd Vanemuise nõukokku

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Nõgene
Paavo Nõgene Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sihtasutuse Teater Vanemuine asutamisotsus on nüüdseks notariaalselt kinnitatud ja samuti on määratud nõukogu liikmed. Nende hulgas on Vanemuise praegune juht Paavo Nõgene, kes asub 1. jaanuarist tööle kultuuriministeeriumi kantsleri ametikohale.

Ministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Ave Toots-Erelti teatel olid rahandusministeeriumi, Tartu linna ja kultuuriministeeriumi esindajatena määratud nõukogusse – ja nad kuuluvad sinna nüüd ka notariaalselt – Krista Aru, Urmas Kruuse, Paavo Nõgene, Raul Oreškin ja Agris Peedu.

Sihtasutuse nõukogu

Krista Aru on praegu Eesti Rahva Muuseumi direktor, Urmas Kruuse on Tartu linnapea, Paavo Nõgene on Vanemuise teatrijuht, Raul Oreškin on sihtasutuse Tartu Loomemajanduskeskus juhatuse liige ning Agris Peedu on rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna juhataja kohusetäitja halduspoliitika asekantsleri ülesannetes.

Kas praegune teatrijuht jätkab uues ametis seega sisuliselt ka Vanemuise juhtimist?

«Ei, Paavo Nõgene ei juhi uuest aastast Vanemuise teatrit, vaid on uuest aastast kultuuriministeeriumi kantsler, kui jumal elu ja tervist annab,» vastas Nõgene.

Ühtlasi juhtis ta tähelepanu asjaolule, et kantsler kuulub kultuuriministeeriumi esindajana ka rahvusooper Estonia nõukokku.

Uue teatrijuhi konkurss

Vanemuisesse otsitakse avalikul konkursil uut juhti ehk juhatuse liiget ehk tegevjuhti. Konkurss lõpeb 5. novembril, dokumendid tuleb saata Vanemuisesse.

«Praeguseks avaldusi laekunud pole,» ütles Nõgene eile õhtupoolikul.

Kultuuriministeeriumi teatel koguneb sihtasutuse nõukogu 12. novembril ja siis on päevakorras ka Vanemuise uue juhi kandidaatidega kohtumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles