Kas on teada, millal saab korda mahasõidetud foor Annelinnas?

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas on teada, millal saab korda nädalavahetusel maha sõidetud foor Kalda tee ja Kaunase puiestee ristmikul? Eile hommikul juhtus seal foori puudumise tõttu avarii. Ei tööta ka foorid Sõpruse poe ja Annelinna keskuse ees.

Vastab Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak:

Laupäeva varahommikul kella 3-4 paiku sõideti foori- ja laternapost pilbasteks. Foorimehed käisid seal ja korjasid jäägid ära. Ajutise liikluskorralduse eest seal piirkonnas vastutab IB Foor. Meie piltidelt on näha, et ajutised märgid on alles, ja me ei tahaks avarii põhjustamise süüd küll enda kanda võtta.

Praegu otsitakse tagavaraosi. Kui hästi läheb, saab foorid korda paari päevaga, aga kui on kaablivigastused, mõni kaabel välja veninud, läheb aega rohkem. Kogu fooride konstruktsioon tuleb uuendada.

Politsei asja edasi ei menetle, kuivõrd see on üksnes liikluskahju. Edasi tegelevad õnnetusega kindlustusfirmad. Ja meie poolt IB Foor. On teada, kes otsa sõitis.

Kiirus pidi autol igal juhul suur olema, sest kõigepealt sõitis ta maha jalakäijate posti ja siis veel ka valgustusposti, mille küljes oli foor.

Seega läheb mõni päev, et ka teine foor käivitada?

Jah, siis käivitatakse kogu süsteem uuesti, need foorid on ühes süsteemis.

Kui sagedased on sellised foo­­risüsteemide lõhkumised?

Päris sagedased, tänavu on olnud mitu juhtumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles