Miks teeb Tartu keskkatlamaja 30 suurt maja puudutava soojakatkestuse?

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Miks teeb Tartu keskkatlamaja üsna jaheda ilmaga ehk 30. oktoobri südaööst 31. oktoobri hommikul kella kaheksani ligi 30 suurt maja puudutava sooja- ja sooja vee katkestuse?

Vastab ASi Tartu Keskkatlamaja juht Leho Lindmaa:

Valmib kaks aastat ehitatud ligi 2,9 kilomeetri pikkune Turu-Ropka soojustorustik, mis on eelduseks uue katlamaja ehitamiseks Ropka tööstuspiirkonda ja praeguse Turu tänava katlamaja likvideerimiseks.

Suve lõpus olime töödega graafikus, lootsime, et torustik valmib 1. oktoobriks. Siis tuli ehitustesse paus. Läbida jäi veel Teguri 37 juures raudtee, paigaldada ligi 35 meetrit toru, lülitada välja Nõva tänava pumpla ja ehitada seal ligi kaks meetrit torustikku.

Loodetust kauem aega võttis kooskõlastuste ja lõpliku loa saamine raudtee läbimiseks. Tehnilised tingimused väljastati meile tänavu 12. aprillil, loa raudtee lahtivõtmiseks saime 23.–26. oktoobriks. See töö reedel käis ning pärast seda saab torustiku kokku ühendada.

Reede õhtuks oli meil veel välja lülitamata Nõva pumpla ja torustik ühendamata. Need tööd ongi kavandatud teisipäevaks, 30. oktoobriks.

Kindlasti on torustikuühendus vaja lähipäevadel ära teha. Lubame, et vaatame esmaspäevahommikuse ilmaprognoosi üle ja otsustame katkestuse toimumise või edasilükkamise. Kui lubatakse ilma olulist soojenemist, lükkame töö neljapäevale, 1. novembrile. Teavitame sellest katkestust puudutavaid kliente.

Kui teisipäevaks kavandatud tööd saavad tehtud, ongi see praeguse Ropka katlamaja viimane tööpäev. Pärast seda hakatakse Ropka piirkonda varustama Lohkvas toodetava soojusega.

Mis piirkonda ja mitut maja soojakatkestus puudutab?

See puudutab hooneid alates Rimist Nõva, Rebase, Sõbra ja Turu tänavas, 32 maja. Palume klientidelt ebameeldivuste pärast vabandust.

Kas keskkatlamajal pole katkestuse ajal nende majade kütmiseks mingit muud võimalust?

Kahjuks ei. Et see on magistraaltorustiku ühenduse loomine, pole võimalik luua muud, ajutist soojusvarustust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles