Väikese maja remonditud fassaadi taga valmib esimene esietendus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikese maja uuenenud ilmega peasissepääsu kõrval on vasakpoolseim afišš lavastuse «Tagasi Eestisse» kohta.
Väikese maja uuenenud ilmega peasissepääsu kõrval on vasakpoolseim afišš lavastuse «Tagasi Eestisse» kohta. Foto: Margus Ansu

Valmiva lavastuse «Tagasi Eestisse» esimeses stseenis teevad näitlejad juttu Vanemuise hoonete kummitustest. Räägitakse ka Vanemuise väikeses majas ühe eelmise remondi ajal juhtunud õnnetusest, kus tellingutelt kukkus alla poola restaureerija ja sai surma. Näidendi autori Urmas Vadi fantaasia on päevakohane, sest vähemalt eilse peaproovi ajal olid väikese maja kesklinnapoolse seina kõrval veel tellingud.

Seekordne, veninud remont tõi väikesesse majja ventilatsiooni- ja küttesüsteemi ning vee- ja kanalisatsioonitorustiku vahetuse, uuenenud on katus ja välisseinad. «Loodud on kõik nõuetekohased tuletõkketsoonid ehk siis vahetatud on suur osa hoone siseustest,» selgitas teatrijuht Paavo Nõgene.

Remonditud on tualettruumid, sealhulgas on suuremaks ehitatud publikualal nii naiste kui ka meeste tualett ning ehitatud on kaks invatualettruumi.

Kõik tööd on tehtud Raul Vaiksoo loodud projekti alusel, mille järgi jätkub remont väikeses majas tuleval suvel. Siis on kavas teha korda kõik vanemuislastega seotud siseruumid. Aasta hiljem, suvel 2014, läheb remonti publikuala, kusjuures ovaalsaal muutub sini-must-valgeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles