Korvpalliülekannete näitaja selgub lähiajal

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistrivõistlustel võitis TÜ/Rock Rakvere Tarva 84:77.
Eesti meistrivõistlustel võitis TÜ/Rock Rakvere Tarva 84:77. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti korvpalliliidu peasekretäri Karel Loide sõnul saavad korvpallisõbrad ka sel hooajal näha kas internetis või mõne telekanali vahendusel põnevamaid Eesti meistriliiga ja Balti liiga mänge, kuid meediakanal pole veel kindel.

Loide sõnul pole korvpalliliit ühegi telekanali ega internetiportaaliga lepingut veel sõlminud, kuid tõenäoliselt allkirjastatakse see veel käesoleva nädala jooksul. «Läbirääkimiste protsess käib ja ma arvan, et küsimus on veel viimastes detailides,» lausus Loide, kelle sõnul käib jutt nii Eesti meistriliiga kui ka Balti liiga hooaja sees toimuvatest mängudest.

Huviliste hulgas on suuremad telekanalid ja ka näiteks Delfi portaal. «Me räägime praegu läbi mõlema liiga mängude teleõiguste suhtes ja pakume neid mänge ühes paketis,» ütles Loide, kelle sõnul hakkab Viasat Balti liiga mänge näitama alles kevadel play-off’ist alates.

Samuti on rahvusringhäälingu sporditoimetuse juhi Marko Kaljuveeri kinnitusel sõlmitud neil korvpalliliiduga kokkulepe, et Eesti Televisioon näitab Eesti meistrivõistluste mänge alates poolfinaalidest. «Hooaja sees toimuvates mängudest me ülekandeid ei tee ja ka eurosarja kohtumised ei kuulu meie plaanidesse,» sõnas Kaljuveer.

Korvpalliliit tegi Eesti meistriliiga mängudest möödunud hooajal 34 ülekannet ning neid näidati mitmes internetiportaalis. Sel aastal võib aga Loide kinnitusel juhtuda, et pilti näidatakse ainult ühes kindlas meediakanalis. Kas see tuleb tasuline või mitte, pole veel kindel.

«Kõik sõltub läbirääkimistest ehk kuidas neid ülekandeid rahastatakse. Kas sponsorite, alaliidu või meediakanalite raha eest,» selgitas Loide ega välistanud, et ülekanded võivad tulla ka tasuta. Kuid tasuta online-ülekanded nõuavad paremaid tehnilisi lahendusi, sest siis on vaatajate hulk palju suurem. See aga omakorda suurendab ülekannetele tehtavaid kulutusi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles