Vaenatud mänguväljak valmib pea

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forseliuse pargis valmib Väikese Karu lasteaia tarbeks ehitatav mänguväljak, mis suurema osa päevast on avalikus kasutuses. Taamal paistva Forseliuse keskuse maja korteriomanikud on aga olnud oma majas lasteaia avamise vastu, mistõttu lasteaia asemel on avatud lastehoid.
Forseliuse pargis valmib Väikese Karu lasteaia tarbeks ehitatav mänguväljak, mis suurema osa päevast on avalikus kasutuses. Taamal paistva Forseliuse keskuse maja korteriomanikud on aga olnud oma majas lasteaia avamise vastu, mistõttu lasteaia asemel on avatud lastehoid. Foto: Margus Ansu

Vastasseis Tartus Forse­liuse keskuses avatud Väikese Karu 140-kohalise lastehoiu ja sama hoone korteriomanike vahel jätkub, kuid see pole takistanud kortermaja akende alla parki mänguväljaku rajamist.

Kiiged, ronilad ja liumäed on juba paigas, kuid pinnasetööd mänguvahendite vahel on veel pooleli. Käsil on muruvaiba istutamine ja sel aastal saab mänguväljak ka piirdeaia. Uute puude ja hekitaimede istutamine jääb kevadeks.

Mänguväljakut rajava OÜ Väike Karu juhatuse liige Marko Silm ütles, et võtab veel nädala-kaks, kuni väljakut saaks kasutada. Ainuüksi mänguväljaku vahendid maksavad üle 10 000 euro, ütles Silm.

See on aga väike summa võrreldes investeeringuga, mis on tehtud lasteaiaruumide rajamiseks Tähe 98 majas, kus naabrite vastuseis ja ruumide kasutusotstarbe muutmise takistamine nurjas lasteaia avamise. Vastasseis jõudis avalikkuse ette septembri alguses, kui lasteaia avamine paljude lapsevanemate meelehärmiks viibis ja kui lõpuks avati lasteaia asemel lastehoid.

Tartu abilinnapea Tiia Tep­pan ütles, et vastasseis ei ole lahenenud siiani. Ta märkis aga, et lastehoiu avamist ei saanud naabrid takistada ja sisuliselt töötab see lasteaiana, nad ei saanud takistada ka mänguväljaku rajamist linna maal avalikus pargis.

Vastuseisu leevenemisest ei ole mingeid märke. Hoone omanikfirma esindaja Mart Avarmaa lausus eile, et viimasel ajal ei ole kokkuleppe nimel ka punnitatud.

Tegelikult on vastasseis isegi teravamaks läinud, sest rühm Tähe 98 korteriomanikke saatis Väiksele Karule ja ruumide omanikule nõude lastehoiuruumide kasutamine 1. oktoobriks lõpetada, sest neid ei kasutata kasutusotstarbe kohaselt ja mõned ruumid on üldse kasutusloata. Nõudega kaasneb kohtuähvardus.

Väike Karu vastas, et nõue on seadusliku aluseta, ja teatas mänguväljaku ehitamise alustamisest.

Seejuures, kui sügisestel kõnelustel oli jutuks kompromisslahendus, et mänguväljak viiakse kortermaja akende alt eemale, ei näinud Väike Karu mänguväljaku asukoha muutmiseks nüüd enam mingit põhjust – korteriomanike kompromissivalmidusest pole olnud märkigi.

Mänguväljak hakkab lastehoiu käsutuses olema tund-kaks päevas, ülejäänud aja on see kõigi päralt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles