Varjupaigal tekkis sukasääreraha

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu koduta loomade varjupaigas elav Funnyboy on koeratalitaja Tamara Nadežkinaga hea sõber. Kutsikana varjupaika sattunud Funnyboy teiste inimestega nii hea sõber pole ja sellepärast õiendas ta ka varjupaigale annetustšeki toonud inimestega üsna kõva häälega.
Tartu koduta loomade varjupaigas elav Funnyboy on koeratalitaja Tamara Nadežkinaga hea sõber. Kutsikana varjupaika sattunud Funnyboy teiste inimestega nii hea sõber pole ja sellepärast õiendas ta ka varjupaigale annetustšeki toonud inimestega üsna kõva häälega. Foto: Margus Ansu

Pai ja kausitäis krõbinaid tegi Tartu koduta loomade varjupaiga tõreda Funnyboy meele heaks. Varjupaiga töötajad rõõmustasid aga kingiks saadud raha üle, mis võib varsti marjaks ära kuluda.

Kui loomade varjupaiga koeratalitaja Tamara Nadežkina eile keskpäeval aastast Funnyboyd hea ja paremaga kostitas-vaigistas, võttis Tartu koduta loomade varjupaiga perenaine Mairi Peiponen vastu 2682-eurose annetustšeki.

«Super, suur aitäh,» rõõmustas ta. «Meie varjupaika ootavad ees suuremad ümberkorraldustööd ning heade loomasõprade abiga kogutud raha on suureks abiks.»

Suur abi kogunes ülikoolilinna koduta loomadele Tallinnas peetud heategevuslikul koertenäitusel BIG Match Show käinud inimeste piletirahast, lahkete annetajate panusest ning suhtlusvõrgustikus Facebook korraldatud kampaaniaga korjatud rahast.

Elukorraldus muutub

Eespool nimetatud võimalike ümberkorralduste taga on kaitseministeerium, kes soovib Raadil oma valdusi laiemalt piirata ning sellepärast muutub ka Roosi tänavas tegutseva varjupaiga elukorraldus.

Pole veel teada, kas varjupaik jääb praegusesse asukohta või tuleb mujale kolida. Uue võimaliku asukohana on räägitud Ravila tööstuspargist.

«Kui loomade varjupaik jääb samasse kohta Raadile, peame ilmselt tegema teisele poole uue sissepääsu ja koertele uue jalutusväljaku,» rääkis Tartu koduta loomade varjupaiga projektijuht Kirke Roosaar. «Need tööd nõuavad raha ja sellepärast paneme annetuse hoiule. Kui raha vaja läheb, on ikka hea seda sukasäärest võtta.»

Peale selle on varjupaiga koertel vaja uusi kuute ja varjualuseid ning alati on tarvis raha loomade ravimiseks.

Paraku on firmasid-annetajaid varjupaigal vähe, ka lahke südamega eraisikutest annetajatel on rasked ajad: varem annetasid inimesed loomade varjupaigale kuus oma sada eurot, nüüd koguneb kahe kuuga napp sada eurot.

Sügisene kassiaeg

Kuid napi raha üle varjupaigas ei kurdeta, samuti pole seal põhjust kurta loomade vähesuse üle. «Koeri on meil praegu haruldaselt vähe, aga kasse on palju, nagu sügisel ikka,» rääkis Kirke Roosaar.

Septembris tuli varjupaika 113 kassi, sel kuul on tulnud juba 80 hiirekuningat. Laias laastus kolmandik neist on kassipojad. Läinud nädalal viisid inimesed endale koju kümmekond kassi ja vähemalt üks inimene käis endale varjupaigast hiirepüüdjat otsimas.

Eile oli loomade varjupaigas kolm rotti, kolm deegut, hamster, 20 koera ning 96 kassi. Nurrmootorid elavad võimalike haiguste ja kismade vältimiseks puurides ning kipuvad neis jõudsalt kosuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles