Gustav Klimti 150. sünniaastapäev tuleb näituse ja loenguga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 25. oktoobril avatakse Tartu Ülikooli raamatukogus Gustav Klimti 150. sünniaastapäeva puhul faksiimilenäitus «Gustav Klimt 150» ning kunstiteadlane Jaak Kangilaski peab loengu sellest Austria maalikunstnikust-sümbolistist ja tema ajast.

Gustav Klimti näituse korraldab Austria suursaatkond suursaadik Renate Kobleri eestvedamisel. Väljapanek koosneb Klimti maalide «Pöögimets kasega», «Emilie Flöge», «Surm ja elu» ning «Adele Bloch Bauer II» faksiimiletrükkidest ja twin-koopiatest. Viimased on erilised reproduktsioonid, mida valmistatakse üksnes koostöös muuseumidega. Tartus esitletavad kaksiktööd on valminud koostöös Viini Leopoldi muuseumiga.

Faksiimilenäitus avatakse kell 15, Austria suursaadik kingib Gustav Klimti maali «Adele Bloch Bauer II» faksiimile Tartu Ülikooli kunstide osakonna maalikunsti õppetoolile.

Näituse avamisele järgneb ülikooli raamatukogus kell 16 kunstiteadlase professor Jaak Kangilaski loeng «Gustav Klimt ja tema aeg». «Loengus käsitlen kunstniku loomingut möödunud sajandivahetuse kultuurilises ja poliitilises kontekstis,» ütles Kangilaski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles