Ülikooli professor määrati Euroopa teadusuuringute kogu liikmeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toivo Maimets
Toivo Maimets Foto: SCANPIX

Tartu Ülikooli rakubioloogia professor Toivo Maimets määrati Euroopa teadusuuringute ja innovatsiooni kogu (ERIAB) liikmeks.

ERIABi (European Research and Innovation Area Board) liikmed nõustavad Euroopa Komisjoni Euroopa teadusuuringute teemal, teevad ettepanekuid prioriteetide ja tegevuste kohta, mis soosivad uuenduslike avastuste mõju ja levikut.

Nõukogu liikmete üks prioriteete on esitada arvamusi Euroopa teadusruumi ja innovatsiooni arendamise kohta. «ERIABi liikmeks olemine annab vahetu võimaluse mõjutada Euroopa Liidu teadus- ja innovatsiooniprotsesse otsuste valmimise faasis,» sõnas professor Maimets.

Tartu Ülikooli professori osalemine ERIABi kogus annab võimaluse seada kõrgeid arengusihte. «Nii ülikoolis kui Eestis tervikuna tuleks teaduse ja innovatsiooni vallas palju rohkem kodutööd teha, et meie esindajad nende sõnumitega efektiivselt töötada saaksid,» ütles Maimets. «Minu teadussuunal, rakubioloogia valdkonnas, on äärmiselt hinnatav võimalus rääkida kaasa prioriteetsete alade määratlemisel, eriti uue Euroopa Liidu finantsperioodi kontekstis,» lisas Maimets.

Üksteist Euroopa teadusuuringute ja innovatsiooni kogu liiget valiti välja 200 kandidaadi seast, liikmed on valitud neljaks aastaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles