Röövmõrvas süüdistatud mees läks arestimajas vabasurma

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aasta 11. novembril leiti Valgamaal Aakre külas asuvast kaevust 78aastase naisterahva surnukeha.
2011. aasta 11. novembril leiti Valgamaal Aakre külas asuvast kaevust 78aastase naisterahva surnukeha. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mullu sügisel Valgamaal eaka naise röövmõrvas süüdistatud 26-aastane Tarmo püüdis end reedel katki rebitud voodilina abil puua. Valga arestikambri töötaja kutsus mehele kiirabi, kuid vaatamata meedikute pingutusele suri kinnipeetav paar päeva hiljem haiglas.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peiteli kinnitusel leidis aset poomiskatse, mille katkestas arestimaja töötaja. Kiirabi püüdis meest elustada ning see andis tulemusi. Siiski suri mees eile õhtul haiglas teadvusele tulemata.

Tarmo oli vahistatud seoses Puka vallas Aakre külas toime pandud röövmõrvaga mullu sügisel. Lisaks temale osales kuriteo toimepanemisel ka 17-aastane noormees.

Süüdistuse kohaselt tahtsid mehed 78-aastaselt vanaproualt raha röövida. Meestest noorem tundis ohvrit. 10. novembri õhtul lõhkusid nad naise maja aknaklaasi ning tungisid tuppa.

Neist üks üritas naist kägistada ning ohver kaotas teadvuse. Pärast seda lohistasid mehed naise naabertalu kaevu juurde ning viskasid ta kaevu. Ekspertiis tuvastas, et naine uppus.

Naise surnukeha leiti kaevust järgmisel päeval. Kohe peeti kuriteos kahtlustatavana kinni 17-aastane noormees ning järgmisel päeval ka 26-aastane Tarmo.

Kohalikud Pukal elavad mehed olid memme majast kaasa võtnud teelusikaid ja alkoholipudelid.

Süüdistus esitati meestele karistusseadustiku mõrva käsitletava paragrahvi järgi. 26-aastast Tarmot süüdistati lisaks alaealise kaasatõmbamises kuriteo toimepanemisele ja mobiiltelefoni varguses.

Copy
Tagasi üles