Uus teater mängib noortele mõeldud tükke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Algaval koolivaheajal peibutab Tartu Uus Teater etendustele lapsi ja noori, mängides spetsiaalselt eakohaseid lavastusi.

Teatri teatel on 24. ja 25. oktoobril kavas Siim Angerpiku ja Kristel Leesmendi lavastus «Hans ja Grete...» ning 27. ja 28. oktoobril Ivar Põllu autorilavastus «Ird, K.», peaosas Nero Urkega.

«Hans ja Grete...» on lugu kahest metsa eksinud lapsest, kus põnev mäng valguse ja varjudega elavdab kujutlusvõimet. Mängivad Kristel Leesmend ja Siin Angerpikk.

«Ird, K.» on paljupremeeritud lavastus Vanemuise pikaajalisimast juhist Kaarel Irdist. Tragöödia mehest, kes ei kahtle ega kõhkle kunagi ning kelle suurim mure on see, et ta ei jõua kõike ise teha.

Lavastus on mittenostalgiline sissevaade kommunistlikku lähiminevikku, kus läbi huumori juhatatakse publik läbi eesti teatri ajaloo ning kultuuri ühe tähtsaima etapi. Teejuhtideks  Ird ja tema kallid kaasteelised.

Mängivad  Nero Urke, Katrin Pärn, Evald Aavik, Maarja Jakobson või  Maarja Mitt, Janek Joost ja Robert Annus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles