Zum Zumist sündis Pahad Poisid

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pahade Poiste omanikud Jaan Tammeorg ja Jaanus Sults (vasakul) tõstsid möödunud neljapäeval paika viimaseid laudu ja toole, et uuel nädalal juba esimesi kliente vastu võtta.
Pahade Poiste omanikud Jaan Tammeorg ja Jaanus Sults (vasakul) tõstsid möödunud neljapäeval paika viimaseid laudu ja toole, et uuel nädalal juba esimesi kliente vastu võtta. Foto: Kristjan Teedema

Sel kevadel raeplatsi kõrval hingusele läinud Zum Zumi ruumides lööb järgmise nädala alguses uksed lahti uus pubi Pahad Poisid, mis püüab meelitada rahvast mugavama mööbli ja kõrtsile kohase menüüga.

«Tahtsimegi teha ikka korraliku kõrtsi, kus rõhk on õllejoomisel ja korralikul söögil, mitte mingi kokteilibaari,» selgitas uue pubi kontseptsiooni Jaan Tammeorg, kes kuulub koos oma venna Mart Tammeoru ja Jaanus Sultsiga uue söögikoha omanikeringi. Samuti kuulub omanike hulka Jaani ja Mardi isa Kalle Tammeorg, kes on juba aastaid pidanud Ristiisa ja Big Beni pubi.

Võrreldes Zum Zumiga on meeste sõnul muutunud kõik. Näiteks on kadunud endine kivilett ning pubi tagumine saal on muutunud suuremaks ja mugavamaks. «Tõstsime osa põrandat kõrgemaks ning muutsime selle teenindusruumi osa privaatsemaks,» lausus Jaan Tammeorg.

Kujundati ühiselt

«Eks ees saalis on aknast välja parem vaade, aga taga saab rohkem omaette olla,» lisas Kalle Tammeorg, kelle sõnul sündis punakaspruuni mööbliga täidetud söögikoha interjöör ühistööna.

«Ühte konkreetset sisekujundajat pole meil olnud. Oleme kasutanud Londonist toodud pildiraamatuid Londoni ja Saksa pubidest, meil on tore mööblitegija, kes on ideedega aidanud, lisaks meie kogemused ja ettekujutus, kuidas võiks olla, et inimestel oleks mugav ja mõnus,» rääkis Kalle Tammeorg ning nimetas uut kohta inglise, iiri ja saksa sugemetega eesti pubiks.

Uue koha juhataja Katrin Geffe sõnul võib Pahade Poiste menüüst leida restoranilikku pubitoitu. «Me ei ole gur­­meerestoran, aga pakume hõrgutavaid roogasid. Samuti jäävad klassikalised toidud, mida inimesed kindlasti küsivad,» lausus Geffe ning tõi näiteks seljanka, pelmeenid ja küüslauguleivad.

Uuenenud pubi mahutab koos keldrikorruse saaliga 150 inimest ning reedeti ja laupäeviti hoitakse uksed lahti kella kaheni öösel. «Alumine osa on justkui kõrtsi pikendus, kus saab teha eraüritusi, sünnipäevi või jõulupidusid,» märkis Geffe ja oli kindel, et kesklinnas kliente jätkub.

Pahad on head

«Arvatavasti tuleb ja läheb söögikohti ka tulevikus, aga meie siin raeplatsi lähedal oleme võibolla ainuke tõeline pubi kohvikute ja lokaalide kõrval,» lisas Jaanus Sults ning oli uue toiduäri kestvuse suhtes samuti optimistlik.

Miks on aga uue pubi nimi Pahad Poisid? «Pahad poisid teavad, mida nad elult tahavad,» muigas Geffe.

«Ja pahad poisid ei olegi alati pahad poisid. Tegelikult on nad ikka head poisid,» lisas Jaan Tammeorg ning tõi näite, et kui kirjutada Google’isse «pahad poisid», leiab hulk põhjusi, miks pahad poisid tüdrukutele meeldivad.

Nimest lähtuvalt pannakse ka pubi seintele «pahade» poiste pilte.

«Need pole kriminaalid ega pätid, pigem kuulsad sportlased ja avaliku elu tegelased, kes on oma väljaütlemistes olnud otsekohesed,» ütles Sults, tuues näiteks NBA korvpallitähe Charles Barkley ning Itaalia meediamagnaadi ja poliitiku Silvio Berlusconi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles