Veinivaraste hingel oli veel mitu pattu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle kaupluse akna lõhkusid 11. aprilli öösel kaks meest, kes võtsid poest kaasa vahuiveini.
Selle kaupluse akna lõhkusid 11. aprilli öösel kaks meest, kes võtsid poest kaasa vahuiveini. Foto: Margus Ansu

Tänavu 11. aprilli öösel tööle hakanud alarmi peale Kuperjanovi tänava alkoholipoe juurde sõitnud G4S turvaekipaaž avastas vargad kõrvalasuvast Karu pargist. Tabatud noormeeste tausta uurides leidis politsei veel nii mõndagi põnevat.

Sel ööl sõitis kaupluse alarmi peale välja kaks patrullekipaaži. Kohapeal selgus, et kaupluse aknaklaas on lõhutud ning selle taga asuvast riiulist on varastatud alkohoolseid jooke. Üks patrullekipaaž jäi kaupluse juurde valvesse ning teine asus piirkonda kontrollima.

Lähedalasuvas pargis märkasid turvatöötajad kahte noormeest, neist ühel oli käsi verine. Nende juurest leiti ka kott, milles oli seitse pudelit vahuveini.

Turvatöötajad pidasid 20-aastased noormehed kinni ning andsid asjaolude selgitamiseks üle politseile.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Margus Lellepi sõnul selgitasid politseinikud välja, et juhtumiga on seotud veel üks 1990. aastal sündinud noormees. Kriminaalasja kohtueelse menetluse käigus selgus, et kolmest kahtlustatavast kaks võivad olla seotud ka teiste vargustega.

Süüdistuse kohaselt varastasid noormehed eelmise aasta 24. detsembril Tartus Võru tänaval asuvas parklas seisnud sõidukist automaki. Lisaks sellele süüdistatakse ühte noormeest selles, et selle aasta 1. aprillil üritas ta varastada Tartus Vitamiini tänaval asuvast poest viinapudelit.

Prokuröri sõnul on kõik kolm süüdistatavat varasemalt kriminaalkorras karistatud. Neist üks viibib vahi all alates selle aasta 12. aprillist.

Kannatanud on esitanud tsiviilhagi kokku summas 1239 eurot ning täna mõistis kohus mehed kuritegudes süüdi.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme kinnitusel lahenes kohtuasi kokkuleppemenetluses. Kohus tunnistas Rein Laja (20) süüdi vargustes, Mati Puki (Pukk, 22) sissetungimisele kaasaaitamises ning R.M. (21) varguses ja ebaseaduslikus sissetungimises.

Lajale mõisteti liitkaristuseks koos talle varasema otsusega mõistetud karistuse ärakandmata osaga (1 aasta, 4 kuud ja 26 päeva vangistust) kaks aastat vangistust. Karistusaja hulka arvatakse eelvangistuses juba viibitud kolm päeva.

Pukile mõisteti 320 euro suurune rahaline karistus.

M-le mõisteti koos talle varasema otsusega mõistetud karistuse ärakandmata osaga (1 aasta ja 2 kuud vangistust) ühe aasta ja kaheksa kuu pikkune vangistus. Karistusaja hulka arvatakse eelvangistuses juba viibitud kaks päeva. Karistus asendati M puhul aga 1206 tunni üldkasuliku tööga, mille tegemisel peab ta järgima kriminaalhoolduse kontrollnõudeid.

Tsiviilhagide katteks peavad M ja Laja hüvitama 540 eurot. Lisaks M, Laja ja Pukk veel 699 eurot. Menetluskulude katteks peavad Laja ja M tasuma 588 eurot ning Pukk 492 eurot.

Tänane kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul.

Laja on eelnevalt kriminaalkorras karistatud kahel korral ning Pukk ja M ühel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles