Kümnene Villem tähistab sünnipäeva

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villemi tort sai valmis juba nädal aega tagasi, nii kannatamatult ootas koerapoiss oma kümnendat sünnipäeva.
Villemi tort sai valmis juba nädal aega tagasi, nii kannatamatult ootas koerapoiss oma kümnendat sünnipäeva. Foto: Sille Annuk

Täna algavatel tudengite sügispäevadel tähistab maskott Villem oma kümnendat sünnipäeva. Koera jaoks väärikas iga ei paista kollasel elukal veel kuskilt välja, endiselt jookseb ta kohale kõigile üritustele.

Väga palju tal seekord küll joosta pole vaja, sest nagu kombeks, on sügispäevad kevadpäevadest pisut rahulikumad ja üldjuhul tubased – kunagi ei või teada, millal vihm kaela tuleb.

Sügispäevade projektijuht Katre Kipper rääkis, et on siiski ka üritusi, millest linnarahvas kuhugi sisse astumata osa saab. Täna varahommikul tuleb ühikate juures tavapäraselt vali «Avatuut» ning laupäeva õhtul raeplatsil päris uus «Autokaraoke».

Uus üritus

«Kõigile meeldib ju autos laulda ja mõtlesime, et katsetaks midagi uutmoodi,» rääkis Kipper uuest üritusest. «Seltskond inimesi istub autos ja selle ümber on pingid-toolid ja ekraan. Rahvas kuuleb, kuidas autos lauldakse, ja saab ka väljas kaasa laulda.»

85 ürituse hulgas on siiski alles ka traditsioonilised võistlused, mis pikast east hoolimata ikka veel kestavad ning koguni populaarsemaks muutuvad.

Näiteks on žürii juba välja valinud parimad tudengifilmid ning teisipäeva õhtul saab kinos Ekraan näha kõiki tänavu võistlusele esitatud teoseid. Kuna osalejaid tuleb pidevalt juurde, on selle aasta filmide kogupikkus kõvasti üle nelja tunni.

Neljapäevasest auhinna­galast, kus näidatakse kõige paremaid filme ja antakse üle auhinnad, saavad osa ka pealinlased – Tallinna Coca-Cola Plazas näeb ürituse otseülekannet.

Neljapäev on ka see päev, kui Villem suurel diskol oma sünnipäeva tähistab. Keskööl tulevad teda sinna õnnitlema sõbrad-tuttavad.

Ühtlasi on «Disko 40» nime kandev üritus meenutamaks 40 aasta tagust ülikooli klubis tehtud esimest avalikku tantsuõhtut.

Sügispäevade meediajuht ja «Disko 40» korraldaja Triin Kand rääkis, et kultuuriklubil ei ole õnnestunud välja selgitada, kes tegid selle esimese tantsuõhtu 40 aasta eest ja millist muusikat seal mängiti.

Teada on siiski, et selle aastapäeva tähistamiseks korraldati 20 aastat tagasi tudengipäevade proloogina lausa nädala kestnud ülikooli diskopäevad.

Kaks tolleaegset korraldajat Olev Ulp ja Tiit Bahmar mängivad neljapäevasel peol praegustele tudengitele muusikat, diskohitte neljakümne aasta tagant tänapäevani.

Triin Kand lubas, et tulemata ei jää ka videodisko ja tantsuõpetus.

Tuleb kohale minna

Tänavuste sügispäevade läbiv teema on mürgel ja igale sündmusele on lisatud väike kiiks, nii ka tantsuõhtul. Mis see täpselt on, Kand avaldama ei soostunud – uudishimulikud peavad ise kohale minema.

Nädala lõpus on rajusid ning tormamist ja aktiivset kaasaelamist nõudvaid ettevõtmisi, kuid sügispäevade lõpp tuleb seekord vaikselt ja luuleliselt kohvikus Spargel. Seal loevad oma poeesiat noored luuletajad, avatud on vaba lava.

Sügispäevadel

Täna

• kl 21 sügispäevade avamine Athena keskuses

Homme

• kl 18 sügisaeroobika

• kl 19 «Tudengifilmi» mammutseanss

Kolmapäev

• kl 19 «Tudengiteater»

• kl 22 kommenteerimisvõistlus

Neljapäev

• kl 19 «Tudengifilmi» gala

• kl 22 «Disko 40»

Reede

• kl 15 «Tudengiseiklus»

• kl 19 «Tudengibänd»

Laupäev

• kl 22 «Autokaraoke»

Pühapäev

• kl 16.15 «Luulevabadus»

Täpsemalt veebilehel

www.studentdays.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles