Lange krossirajal lendasid muda ja masinad

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval sai Tartu külje all esimesed tuleristsed uus Lange krossirada, kus pisikeste Eesti tulevikulootuste kõrval võis nautida ka motokrossimaailma tippsõitjate hulljulgeid hüppeid ja kihutamist.

«Super rada. Arvan, et praegu vaieldamatult parim rada Eestis,» kuulutas Tanel Leok pärast oma esimest sõitu, kus peale kiiruse tuli rahvale näidata ka rattavahetamisoskust.

«Ma ei ole mehaanik. Olin boksi tulles vist esimene ja lahkudes viimane,» naeris Leok ning oli kindel, et uus keskus annab Tartu motokrossile uue hingamise.

«Seda võiks kasutada nii suurvõistlusteks kui treeninguteks. Väga palju radu ju siinkandis polnud, aga see toob kasu nii Tartu linnale kui Haaslava vallale,» ütles Leok, tänu kellele saabus keskust sisse õnnistama ka prantslasest kahekordne motokrossi maailmameister Mickaël Pichon.

«Olen tõsiselt üllatunud. Prantsusmaal arvatakse, et Eesti on pisut mahajäänud, aga see rada on samast klassist, mida võime näha mujal Euroopas,» kiitis Hondal kihutanud Pichon ning tunnistas, et tahab siia kindlasti tagasi tulla.

«Eesti on pisike maa, aga nüüd ma näen, miks sirguvad siin sellised sõitjad nagu Tanel. Siin on ju kõik olemas – rajad, masinad. Ning võistlused on isegi paremini korraldatud kui Prantsusmaal,» rääkis mõni aasta tagasi suurest spordist tagasi tõmbunud Pichon, kes oli Eestis esimest korda.      

Lange motokeskuse eestvedaja Lauri Roosioru sõnul tõi liikumispuuetega laste toetuseks korraldatud heategevusüritus «Tanel Leok ja sõbrad» krossiraja äärde ligi kahe ja poole tuhande pealise publiku.

Koos võistlejatega küündis osavõtjate arv kolme tuhandeni. «Super,» sõnas Roosiorg ning kiitis võistluspäeva lõpus ilma ja publikut. «Arvan, et võib avaürituse igati kordaläinuks lugeda.»

Enne heategevusoksjoni lõppu pakkus Roosiorg, et liikumispuuetega lastele kogutav rahahulk ei jää eelmise aasta toetussummale alla.

«Eks siin tuleb veel tulusid ja kulusid arvutada, aga arvan, et 12 000 eurot saame küll kokku,» sõnas Roosiorg ning saatis tänusõnad kõigile sõpradele ja toetajatele, kes motokeskust ehitada aitasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles