Näitus portreteerib märkamatuid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 13. oktoobril Tartu linnakodaniku muuseumis avatav Uku Petersoni fotonäitus on püüdnud pildile olendeid, kes on tõelised meistrid märkamatuks jäämises.

«Emajõe äär ja raekoja plats, puit- ja kivikodude ümbrus, asfalt- ja muruplatsid on tulvil inimesi, kes autode, jalgrataste ja argitoimetuste vahel liikudes ei pane tähelegi, kellega nad kõrvuti elavad. Ühed neist tegelastest, kellega linnaruumi jagame, on tõelised meistrid märkamatuks jäämises. Nad kõnnivad omapäi ja armastavad tasa toimetada, kuigi vahel unustavad nad loomupärase kõrvaltvaataja väärikuse või ihkavad kohutavalt natuke tähelepanu,» tutvustab autor oma näitust linnakodaniku muuseumi teate vahendusel.

Mõte pildistada linnakasse tekkis Petersonil 2010. aastal. «Pärast seda märkan neid igal pool - puudel ronimas, akendel möödujaid silmitsemas, uksemademetel uinakut tegemas, kontorite ja kaubamajade vahel jahti pidamas...»

Uku Petersoni fotonäitus «Märkamatud» esitab valiku portreid Tartu linnakassidest. Osa sellel näitusel väljas olevatest töödest on olnud eksponeeritud ka varem Moving Gallery fotonäituse «Näkymättömän läsnäolo / Osynlig närvaro /Invisible Presence» raames Helsingi kunstiööl, Norpas festivalil ja Save Vartiosaari Art happening’il.

Omamoodi linnakodanikud on 19. sajandi Tartu linnakodaniku muuseumis nähtavad 13. oktoobrist 18. novembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles