Kohus konfiskeeris roolijoodikult auto

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna jõustus kohtuotsus 47-aastase Ülari kriminaalasjas, kelle otsus joobnuna sõidukirooli istuda viis tingimisi vangistuse, liiklusohutusprogrammis osalemise, juhtimisõiguse äravõtmise ning tema sõiduauto konfiskeerimiseni.

22. septembri keskpäeval tabasid Tartu liikluspolitseinikud Annelinnas Sõpruse ringil Volkswagen Golfi roolist Ülari, kes oli alkoholijoobes. Mehel tuvastati sedavõrd suur joobeaste, et  juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust.

Varemgi korduvalt kriminaalkorras karistatud mees tunnistas end küll süüdi, ent leidis samas, et joobes juhtimine polevatki tema arusaamade järgi seaduse rikkumine.

Liikluspolitseinikele, kes ta kinni pidasid, selgitas Ülari, et tema arvates ei ole joobes juhtimine rikkumine, kui keegi seetõttu viga ei saa. Mees leidis, et on igati korrektselt käitunud ning seadused ollagi tema mõtlemist mööda selleks, et neid rikkuda.

Arvestades, et Ülari oli varasemaltki joobes juhtimise tõttu kriminaalkorras karistatud, määras Tartu Maakohus talle karistuseks aastapikkuse vangistuse, mida ei pöörata täitmisele, kui mees täidab talle kehtestatud tingimusi ega pane toime mõnd uut kuritegu.

Lisaks tuleb liiklusrikkujal osaleda liiklusohutusprogrammis, ka võeti mehelt kohtuotsusega õigus sõiduki juhtimisele ning konfiskeeriti kuriteo toimepanemisel kasutatud auto Volkswagen Golf.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Ove Saar sõnas, et paadunud rikkujale on sõiduki konfiskeerimine loodetavasti mõjusaks karistuseks, kuna vähemasti mõne aja jooksul ei ole võimalik tal ohtliku sõidukijuhina liiklusesse naasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles