Vaimse tervise päeval tuleb konverents

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu riikides on vaimse tervise probleemid sagenenud
Euroopa Liidu riikides on vaimse tervise probleemid sagenenud Foto: SCANPIX

Täna, maailma vaimse tervise päeval kell 10 algab Dorpati konverentsikeskuses konverents «Iseseisev elu annab vaimse heaolu».

Sündmus märgib mittetulundusühingu Iseseisev Elu viitteistkümmet tegevusaastat ning tehakse kokkuvõtteid senisest tööst ja vaadatakse tulevikku.

1997. aastal alustasid 12 psüühilise erivajadusega inimest tol ajal uudset  koolitust. Selle läbimise järel oli neil võimalik asuda tööle mittetulundusühingu Iseseisev Elu töötuppa ehk välispartnerite abiga loodud pesulasse.

Ühe teenuse ja üheksa kliendi-töötajaga alustanud organisatsioonist on nüüdseks välja kasvanud 238 kliendile nelja teenust pakkuv sotsiaaltööteenuste keskus, kus on ametis 26 töötajat. Lisaks koordineerib mittetulundusühing Tartumaa Toidupanka ning arendab välja uusi teenuseid, näiteks sõltlaste kompleksset nõustamist.

Konverentsi põhiteema on kliendikesksus. Päev lõpeb kultuuriprogrammiga Eesti Üliõpilaste Seltsi ruumides Tõnissoni tänaval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles