Lugeja kiri: palun rohkem valikuvõimalust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lugesin juhtumisi kommentaare Jõgeva vanaemade kirjale (TPM 2.10), kus nad soovisid poodidesse rohkem viilutamata leiba ja saia. Ja oh sa ime, enamik neist olid pahased, et mis nad mõtlevad, inimesed ju ostavad viilutatud pätse, egas neid muidu lõigutaks. Muidugi ostavad, sest tervete pätside valik on häbemata väike.

Neid muidugi on, kui tead, kust otsida. Aga seda pole ma küll märganud, et üht nime kandvaid küpsetisi oleks müügil nii viilutatult kui viilutamata. Näiteks kui tahan oma lemmikteraleiba, saan ikka vaid viiludeks lõigatud pätsi.

Kui on tulemas suur hulk külalisi, on viilutatud päts muidugi mugav – muudkui võta pakist ja kanna lauale. Kui aga tahad enda tarvis klassikalist võileiba teha, pudeneb õhuke viilakas puruks.  

Kui juba lõigutakse, võiks teha ka paksemaid viile, eriti saiast. Röstrisse sobivad õhukesed küll hästi, aga alati sellist krõbuskit ei taha.

Minu jutu mõte on see, et tahaks rohkem valikuvõimalust. Et poest midagi ostetakse, ei olene alati asja headusest, vaid just valiku vähesusest.

On tore, et poes saad lasta vorstijupi või singitüki viiludeks lõigata, aga mida ütleksite, kui ainult viiludena neid osta saakski?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles