20-eurone altkäemaks tõi tehnoülevaatajale tingimisi vangistuse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto tehnoülevaatus.
Auto tehnoülevaatus. Foto: Liis Treimann/Postimees

Tartu maakohus mõistis 20 eurot altkäemaksu võtnud tehnoülevaatajale ning talle altkäemaksu vahendanud ja andnud inimestele tingimisi vangistused.

Kohus tunnistas tehnoülevaataja Lauri Lingineni (49) süüdi altkäemaksu võtmises, ekspolitseinik Kalev Aasa (48) talle altkäemaksu andmises ja tema tütre Meriliis Aasa (25) altkäemaksu andmisele kihutamises ning Kaido Puki (27) altkäemaksu vahendamises, kirjutab ERR Uudised.

Kuna kriminaalasi lahenes kohtus lühimenetluses, vähendati kõigile süüdistatavatele mõistetud karistust ühe kolmandiku võrra – Lingineni lõplikuks karistuseks jäi 11 kuu ja 29 päeva pikkune tingimisi vangistus kolmeaastase katseajaga ning Kalev Aasale ja Meriliis Aasale määrati kaheksa kuu pikkune vangistus kolmeaastase katseajaga.

Pukk peab vähendatud karistusena kandma 320-eurose rahalise karistuse kolmeaastase katseajaga ning menetluskulude katteks peavad süüdistatavad tasuma 440-982 eurot.

Linginen võttis mullu aprillis Tartu E-Tehno OÜ Võru tänavas asuvas ülevaatuspunktis tehnilise ülevaatajana töötades Puki vahendusel Kalev Aasalt vastu 55 eurot selle eest, et jättis Aasa poolt ülevaatuseks esitatud viimase tütrele Meriliis Aasale kuuluval sõiduautol esinevad ohtlikud puudused ülevaatuse kontrollkaardil teadlikult fikseerimata, ning jättis sellest summast 20 eurot endale altkäemaksuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles