Selgus Piirissaare laevnik

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirissaare.
Piirissaare. Foto: Ain Protsin.

Piirissaare rahvast ning nende külalisi hakkab kevadel uue praamiga väikesaare ja mandri vahet vedama AS Kihnu Veeteed.


ASi Kihnu Veeteede kasuks otsustas uue praami laevniku leidmiseks riigihanke korraldanud Tartu maavalitsus hinnapakkumiste põhjal. Peale ASi Kihnu Veeteed soovisid Laak-saare ja Piirissaare vahel inimesi sõidutada ka AS Tartu Sadam ja OÜ Väinamere Liinid.



Uus praam peaks hakkama Laaksaare ja Piirissaare vahet sõitma 1. aprillist. See kuupäev jääb jõusse juhul, kui praami ehitaja Reval Shipbuilding OÜ saab praegu veel ASi Tartu Sadam kaubasadamas viimistlemist vajava aluse vedajale selleks ajaks üle anda.



Viimane sõltub aga ilmast, sest enne kasutusele võtmist on praami tarvis testida, mida saab teha pärast jääminekut.



Graafiku järgi sõidab 50 reisijat mahutav praam mandri ja Piirissaare vahet aprillist novembrini kaheksa korda nädalas. Praamipilet maksab 50 krooni.



Seni veel nimeta seitse meetrit laia ja 32 meetrit pika praami tegemine maksis 24 miljonit krooni, millest suurem osa tuli euroliidu regionaalarengu programmist ja osa riigilt.



Sel aastal doteerib riik Laaksaare ja Piirissaare vahelist praamiliiklust 2,2 miljoni krooniga. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles