Tuletoomine avas miniolümpia

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaiakaaslastest ja lapsevanematest koosneva publiku ees täitsid miniolümpia tule süütamise austavat ülesannet Helika viimase rühma lapsed Jaagup Vana ja Petra Räbin.
Lasteaiakaaslastest ja lapsevanematest koosneva publiku ees täitsid miniolümpia tule süütamise austavat ülesannet Helika viimase rühma lapsed Jaagup Vana ja Petra Räbin. Foto: Kristjan Teedema

Eile kell 17 avati Helika lasteaias tuletoomise ja teiste olümpiamängudele omaste traditsioonidega pidulikult lasteaia miniolümpiamängud.


Rühmad marssisid lasteaia muruplatsile rongkäigus, üheskoos  anti olümpiavanne ja igal rühmal oli võimalus ka väikeseks etteasteks. Päikese kätte oli end soojendama tulnud ka olümpiamaskott Helikon.

Muide, see ei ole juhus, et järjekorras juba kolmandad lasteaedade miniolümpiamängud algavad just nüüd, kui käes on 2012. aasta ja suvel hakkavad Londonis mõõtu võtma maailma parimad sportlased. Viimati peeti miniolümpiamänge 2008. aastal ja enne seda 2004. aastal.

Taotluslikult on lasteaedade spordifestival sätitud ülemaailmse suveolümpiaga samadele aastatele.

Esimene ala värvikast kavast oli tegelikult juba eile ennelõunal, kui lapsed võidu purjetasid. Purjetamine oli aga üsna isemoodi, sest sportlased olid saalis kõhuli maas, paberist volditud laevuke nina ees, ja puhusid seda edasi oma hingeõhuga.

Võitis see, kelle paat jõudis põrandal kõige kiiremini sihtmärgini.

Sügisest koolipoisteks saavad Andre-Kevin Kahr, Markus Mölder ja Juss Uus kinnitasid, et väga mõnus on oma viimane lasteaiakevad niimoodi sportlikult mööda saata. Ja kõik kolm kinnitasid, et just nemad võitsid purjetamisvõistluse.

Sportliku nädala jooksul lähevad Helikasse mõõtu võtma ka Karoliine ja Sassi lasteaia väikesed spordisõbrad. Üheskoos selgitatakse välja parimad rahvastepallis ja triatlonis.

Täna toimuvat rahvastepallivõistlust ootasid Andre-Kevin, Markus ja Juss ka kõige rohkem, sest rahvastepall on nende lemmikspordiala. See, mis eelmisel, nende elu esimesel olümpial kõige ägedam oli, poistel meelde ei tulnud. «Ma ei mäleta. See oli vanasti!» sõnas Andre-Kevin.

Helika lasteaia direktor Marika Kört rääkis, et miniolümpia traditsiooni algatas lasteaia liikumisõpetaja ja õppealajuhataja Tiina Kivisalu.

«Eks ikka selleks, et lapsed rohkem liiguksid ja tugevamad oleksid,» nimetas ta põhjuseks ja lisas, et aastatega on juba märksa suurenenud näiteks harjumus, et vanem ja laps tulevad koos jalgrattaga lasteaeda.

Harjumuspäraselt tähendab triatlon ujumist, rattasõitu ja jooksu, miniolümpiamängudel on aga veidi laste jaoks mugandatud alade kolmik – veekandmine, tõukerattaga sõit ja krossijooks.

Helika lapsed uurivad kolmapäeval, mis tunne võib olla Mikk Pahapillil või Carolina Klüftil, sest teevad läbi viievõistluse, mis koosneb tõkke- ja 30 meetri jooksust, palliviskest ning kõrgus- ja paigalt kaugushüppest.
Lisaks kohtuvad lapsed juba natuke suuremate tartlastest sportlaste, judokate Andre Seppa ja Evert Rööpsoniga. Oma sportlikkust kontrollivad ka lasteaiaõpetajad ja lapsevanemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles