V Spa juhataja: veeproovid olid seni korras

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Tartu ja kogu Lõuna-Eesti suurim spaakeskus V Spa teatas kolmapäeva õhtul, et sulgeb ajutiselt uksed, kuna duširuumi veest on leitud ohtlik bakter.
Tartu ja kogu Lõuna-Eesti suurim spaakeskus V Spa teatas kolmapäeva õhtul, et sulgeb ajutiselt uksed, kuna duširuumi veest on leitud ohtlik bakter. Foto: Kristjan Teedema

Kolmapäeval tuvastas terviseamet Tartu V Spa veetorustikest võetud proovidest Legionella bakteri ning selle sisaldus ületas normpiiri kohati ligi 100 korda, mis on omamoodi rekord. See ei olnud rutiinne kontroll, vaid terviseamet kontrollis paiku, millega oli kokku puutunud üks legionelloosi haigestunud eakas riskirühma patsient, kelle tervislik seisund on raske.

V Spa juhataja Gea Puidak nentis, et see polnud rutiinne kontroll, vaid terviseamet kontrollis paiku, millega oli kokku puutunud üks riskirühma kuulunud eakas patsient.

«V Spas tehakse regulaarselt kõiki nõutud veeproove ja need on olnud korras. Samuti jälgime iga päev oma vee kvaliteedi näitajaid,» märkis Puidak. Bakter tuvastati naiste duširuumi vees, aga kuidas see sinna jõudis, ei ole talle teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles