Tartu jagas kultuurikandja aunimetusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rändauhinnaga «Tartu kultuurikandja» on pildil Eesti Kirjandusmuuseumi direktor Janika Kronberg (vasakult), «Kalevipoja» uustõlke peatoimetaja Marin Laak, kirjanik, stsenarist ja režissöör Mart Kivastik, rahvatantsuansambli Tarbatu kunstiline juht Jaanus Randma ja tema assistent Anneli Kann, ERMi direktor Krista Aru, Tartu Postimehe reporter Raimu Hanson ja Tartu Kunstikooli direktor Kadi Kreis.
Rändauhinnaga «Tartu kultuurikandja» on pildil Eesti Kirjandusmuuseumi direktor Janika Kronberg (vasakult), «Kalevipoja» uustõlke peatoimetaja Marin Laak, kirjanik, stsenarist ja režissöör Mart Kivastik, rahvatantsuansambli Tarbatu kunstiline juht Jaanus Randma ja tema assistent Anneli Kann, ERMi direktor Krista Aru, Tartu Postimehe reporter Raimu Hanson ja Tartu Kunstikooli direktor Kadi Kreis. Foto: Lauri Kulpsoo

Tartu kultuurikandja 2011 aunimetuste laureaadid kuulutati välja seekord Vilde lokaalis. Aasta noorkultuurikandja tiitlit ei saanud vastu võtta Vanemuise näitleja Liisa Pulk, kes oli tseremoonia ajal tööl, Ahhaa juhtimise eest aasta produtsendiks nimetatud Tiiu Sild lahkus aga meie hulgast jäädavalt 16. veebruaril.

Asjatundjate komisjoni otsusel oli Tartu mullune aasta suurim kultuurisündmus rahvuseepose «Kalevipoeg» uustõlke inglise keelde üllitamine. Sellega sai lausa ülemaailmse kultuuriteona hakkama Eesti Kirjandusmuuseum eesotsas direktor Janika Kronbergi ja raamatu peatoimetaja Marin Laagiga.

Aasta kutselise koosluse kategoorias sai tiitli Tartu Kunstikool ja harrastusliku koosluse kategoorias rahvatantsuansambel Tarbatu. Filmi «Üks mu sõber» stsenarist ja režissöör Mart Kivastik oli komisjoni arvamuse kohaselt aasta looja ja Eesti Rahva Muuseumi direktor Krista Aru aasta rahvakultuurikandja. Aasta kultuurikajastaja tiitli sai Tartu Postimehe reporter Raimu Hanson.

Sealsamas tseremoonial andis Tartu Kultuurkapital üle oma tänavused loomingulised stipendiumid. Need pälvisid Tartu spordiseltsi Kalev vehklemistreener Viktor Kirpu, laulustuudio Fa-Diees eestvedaja Ingrid Otti ning kunstielu edendajad Kaisa Eiche ja Rael Artel.

Koosviibimist kaunistas džässitrio koosseisus Kadri Voorand, Taavo Remmel ja Virgo Sillamaa. Kultuurikandja aunimetust annab Tartu linn välja alates 2001. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles