Alpinist Kalev Muru jagab ellujäämiskogemusi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Muru.
Kalev Muru. Foto: kultuuraken.tartu.ee

Täna õhtul kell kuus räägib alpinist ja «lumeleopardi» aunimetusega pärjatud Kalev Muru Jaani kirikus alpinismist koos sellega kaasnevate seikluste ja ohtudega. Kohtumisõhtu kannab pealkirja «Elusalt mäkke ja elusalt tagasi».


Kalev Muru on aktiivselt alpinismiga tegelenud üle 30 aasta. Koolitanud ja instrueerinud algajaid ning edasijõudnud, tegutsenud matkajuhina ning olnud ametis alpiklubi Firn presidendina, vahendab Tartu kultuuriaken.



«Lumeleopardi» aunimetuse pälvis Kalev Muru aastal 1987. Vastav tiitel omistati Nõukogude Liidus alpinistile, kes on külastanud viiest üle 7000 meetri kõrgusest mäetipust vähemalt nelja.



«Kuidas elus ollakse?» on Jaani kirikus iga kuu esimesel teisipäeval toimuv mõttetubade-kohtumisõhtute sari. Külalised erinevatelt elualadelt jagavad kuulajatega oma elukogemust ja maailmapilti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles