Koidula remont võtab nädala

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laaksaare ja Piirissaare vahet sõitev parvlaev Koidula.
Laaksaare ja Piirissaare vahet sõitev parvlaev Koidula. Foto: Sille Annuk

Tehnilise rikke pärast kai ääres seisev reisiparvlaev Koidula hakkab Laaksaare ja Piirissaare vahet jälle sõitma augusti keskpaigas.

Koidula juhtimissüsteemi ja sõuseadme ehitustehnilise rikke kõrvaldamiseks on vaja laev täielikult veest välja tõsta, teatas riigile kuuluva Koidulaga Piirissaare rahvast ja nende külalisi sõidutava ASi Kihnu Veeteed juhatuse liige Jaanus Jürivete.

Töid on tema sõnul võimalik alustada kas teisipäevast, 2. augustist või halvemal juhul 8. augustist. Laeva väljatõstmiseks, remontimiseks ja uuesti vette saamiseks ei tohiks kuluda rohkem kui nädal.

Koidula juhtimissüsteem ja sõuseade said viga 15. juulil Piirissaare kanalist välja sõites. Piirisaare rahvast ja võimalusel ka turiste veab saare ning mandri vahet praegu 1959. aastal valminud mootorlaev Peksi, kuhu mahub tosin inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles