Tartu Ülikool jätkab maalierialal koolitamist riigi toetuseta

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli maalikunsti õppetooli assistent, kunstnik Rauno Thomas Moss (paremal) arvustamas eilsel kaitsmisel Elo-Mai Mikelsaare (taamal) esimese kursuse lõputööd. Vasakul õppetooli professor Jaan Elken.
Tartu Ülikooli maalikunsti õppetooli assistent, kunstnik Rauno Thomas Moss (paremal) arvustamas eilsel kaitsmisel Elo-Mai Mikelsaare (taamal) esimese kursuse lõputööd. Vasakul õppetooli professor Jaan Elken. Foto: Kristjan Teedema

Täna otsustas Tartu Ülikooli nõukogu rektori ettepanekul jätkata vastuvõttu maalikunsti erialal, vaatamata sellele, et riik selleks enam raha ei anna.

Ülikooli pressiesindaja Anneli Miljani sõnul tegi rektor Alar Karis nõukogule ettepaneku jätkata maali erialal tudengite vastuvõttu. Raha selleks tuleb ülikoolil leida oma vahenditest.

Lisaks sellele esitab filosoofiateaduskond nõukogule augustikuuks kaunite kunstide tulevikuvisiooni ning tegevuskava.

«Täna võttis ülikool vastu põhimõttelise otsuse, et kaunid kunstid on ajalooliselt Tartu Ülikooli osa ja ülikoolile vajalikud,» märkis rektor Karis. Ta lisas, et kui täna oleks nõukogu võtnud vastu otsuse maalikunsti kadumisest, siis oleks sellel olnud palju laiemad tagajärjed kui vaid maaliõpetuse kadumine.

Rektori sõnul jätkab Tartu Ülikool maalitudengite vastuvõttu senises mahus.

Ka filosoofiateaduskonna dekaan professor Valter Lang oli nõukogu otsusega rahul. «Taas kord võib tõdeda, et kuuldused maalikunsti surmast olid ennatlikud. Võtame kaunite kunstide arendusprojekti tõsiselt ning esitame nõukogule lubatud ajaks ettepanekud, kuidas edasi minna,» ütles Lang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles