Sel neljapäeval avatakse Eesti maaülikooli toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetoolis Eestis unikaalne laborikompleks, mis võimaldab tudengitel õpitut kohe praktiliselt ellu viia ja esmakordselt kasutada tootearenduses väga väikeseid tooraine koguseid.
Maaülikool avab ainulaadse toidulabori
Maaülikooli toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetooli dotsent Ivi Jõudu sõnul on uus laborikompleks ainulaadseks Eestis, kus ühe tervikuna töötavad koos lisaks uuenenud mikromeiereile ka lihatehnoloogia, jookide-, pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia ning teadusuuringute laboratooriumid.
Väiksemas mõõdus laboriseadmed võimaldavad kasutada ka tavapärasest väiksemaid tooraine koguseid. «See annab suurepärased võimalused õppetöö ja täiendkoolituste ning teadus- ja rakendusuuringute, sealhulgas tootearenduse läbiviimiseks toiduainete tehnoloogia valdkonnas,» rääkis Jõudu.
Jõudu lisas, et mikrobioloogia laboreid on täiendatud molekulaarse mikrobioloogia ning fermenteerimise protsesside läbiviimise seadmetega. «Uued seadmed võimaldavad nii erinevaid toiduaineid kui ka protsesse süvitsi uurida,» täpsustas ta.