Fotod: Tartu ülikool tutvustas spordihoone laiendust ja uut korvpallimeeskonda

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval allkirjastatati Tartu ülikooli spordihoones leping spordihoone juurdeehituse teostamiseks ning esitleti Tartu ülikooli korvpallimeeskonna koosseisu.

Spordihoone uus multifunktsionaalne ning 2500 pealtvaatajat mahutav saal peaks valmis saama juba 2018. a aprilli lõpuks, mis tähendab, et kui Tartu meeskond jõuab Eesti meistrivõistluste finaali, saab mänge pidada juba uues saalis. 2018. a novembri lõpuks valmib ka sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi uus õppeplokk. Samuti rekonstrueeritakse vana pallisaal ning vana administratiivkorpuse osa.

Uus saal mahutab 2500 pealtvaatajat.
Uus saal mahutab 2500 pealtvaatajat. Foto: Eskiis.

Plaanitavatest uuendustest andsid ülevaate Tartu ülikooli rektor Volli Kalm, linnapea Urmas Klaas, Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi juhatuse esimees Harry Lemberg ning riigihanke võitnud ehitusfirmade AS Tartu Ehitus ja KRC Ehitus OÜ esindaja.

Volli Kalmu sõnul on uueneva spordihoone kõige tähtsam pool see, et pärast ehitustööde lõppu saab võimalikuks tõsta spordi ja sporditeaduste kvaliteeti. «Kõige olulisem on see, et siia koondub kokku kogu spordiga seotud teadus- ja õppetöö. Kõik need inimesed, kes praegu on linnas laiali. Selle mõju spordile ja tippspordile saab seeläbi kasvama,» sõnas Kalm.

Samuti märkis Kalm, et uus saal võimaldab korraldada ka kõiki muid suurüritusi, mis pole otseselt seotud spordiga. Näiteks konverentsid ja kontserdid. «Minu käest on küsitud, kas see on alternatiiv Arena Tartule, aga see pole nii. Pigem on see saal meile heaks õppetunniks, et realistlikult hinnata kui suurt halli Tartusse vaja on,» lausus Kalm.

Uueneva spordihoone välisvaade.
Uueneva spordihoone välisvaade. Foto: eskiis

Ehitustööde maksumus on üle 10 mln euro. Tartu ülikooli akadeemiline spordiklubi jätkab samas majas tegevust ka ehitustööde ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles