Tartu Ülikooli meeskond sõitis kontrollturniirile Lätti

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli korvpallimeeskond hooajaeelsel turniiril.
Tartu Ülikooli korvpallimeeskond hooajaeelsel turniiril. Foto: Meelis Pastak

Tänasest pühapäevani Lätis Liepājas peetaval turniiril Loc Cup osalevad peale Tartu võistkonna veel Ventspils, Liepāja, Lietkabelis, Samara, Kalev/Cramo, Jenisei, BC Parma ja Riia VEF.

Tartu Ülikooli meeskonna mänedžeri Meelis Pastaku sõnul sõitsid turniirile üksteist meest, kelle hulgas on Vytenis Čižauskas, Steven Denison Cook, Carl Sebastian Engström, Tanel Sokk, Robin Kivi, Märt Rosenthal, Kent-Kaarel Vene, Kristjan Kitsing, Hendrik Eelmäe, Janar Talts ja Heivo Parrol.  Jalavigastuse tõttu jäi koju Kristen Meister. 

Priit Vene
Priit Vene Foto: Sille Annuk

Enne Liepājat tegi meeskond vahepeatuse Läti sadamalinnas Ventspilsis, kus kohtuti teisipäeva õhtul kohaliku meeskonnaga. Kuigi kontrollkohtumise võitsid lätlased tulemusega 72:66, ei näinud Tartu Ülikooli uus peatreener Priit Vene selles suurt traagikat.

«Vastas oli üsna jõuline võistkond ja me jäime vahepeal surve alla. Olid ka mõned kaitseeksimused, sest eks nooremad mehed õpivad veel. Samas viimane veerand jäi tulemusega 18:9 meile. Mängisime kenasti lõpuni ja eks vastastelgi oli vahepeal väike paanika,» iseloomustas Vene kohtumise kulgu.

Esimene kohtumine

Priit Vene sõnul oli see Tartule alles esimene tõsisem hooajaeelne kohtumine, sest kuigi möödunud nädalal kohtuti kodusaalis ka Pärnu Sadama võistkonnaga, oli viimane rohkem treeningmäng.   

«Eks hooaja alguses käibki selline kompamine. Samas Janar Talts tegi mänguliselt oma asjad ära ja nii ka kõik välismaalased. Aga alati võib ju rohkemat tahta. Samas olime mängus ja Ventspils ei ole ju paha võistkond,» rääkis Vene pärast Ventspilsiga kohtumist.

Enne Liepajāt tegi meeskond vahepeatuse ka Läti sadamalinnas Ventspilsis, kus kohtuti teisipäeva õhtul kohaliku meeskonnaga.

Peatreeneri sõnul on Tartu ettevalmistus peagi algavaks hooajaks olnud siiski üsna keeruline. «Koondise meestega on raske olnud. Kitsingut meil praktiliselt ei ole. Meister tuli universiaadilt ja on ka lõhki,» viitas Vene vigastustele. 

Kristjan Kitsing on küll kaasas ja isegi mängis teisipäeval, kuid tema mänguaeg ei olnud väga pikk. Vene tõdes, et on olnud ka liiga vähe aega, et koosmängu harjutada. Eriti vajavad aega välismaalased.

«Eks nad õppivad ja arenevad ning saavad iga päevaga rohkem aru, mida neilt oodatakse,» lausus Vene. 

Üldpilt hea

Võrreldes aga selle infoga, mis oli välismaalaste kohta enne Tartusse saabumist, on pilt siiski üsna lootusrikas. «Kui niipidi võtta, siis küll. Kõik on õigel teel. Kindlasti saab neist rohkem kätte,» lausus Vene. 

Ta märkis, et praegu on pigem mure oma meestega. Liepājas kohtub Tartu kõigepealt Samaraga ning laupäeval Riia VEFiga. Pühapäevane vastane selgub kahe esimese mängu tulemustest. 

Vene arvates ei maksa turniiri lõpptulemusest siiski väga põhjalikke järeldusi teha. «Üldpildi saame, aga tegelikult pole mingit vahet, kas jääme teiseks või kaheksandaks. Tulemuse peale keegi praegu ei mängi. Kindlasti on tore võita, aga suuri järeldusi ei maksa teha,» rääkis Vene. 

Esimese eurosarjamängu peab Tartu Ülikool tõenäoliselt 4. oktoobril. Vastane selgub paarist, kus vastamisi on ukrainlaste Dnipro ja türklaste Demir İnşaat Büyükçekmece. «Täna oleme rohkem arvamusel, et mängime Türgiga, aga eks näeb,» lausus Pastak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles