Veevärgi juhataja Ilmatsalu reostunud joogiveest: saame elanikelt süüdistusi nende mürgitamises

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joogivesi.
Joogivesi. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Ilmatsalu elanikke tabas mõnda aega tagasi halb üllatus, sest selgus, et nende joogivee proovidest on avastatud enterokokke ja kolibaktereid. See oli ka seletus, miks osad elanikud olid kurtnud viimasel ajal halba enesetunnet. Selle nädala alguses tehti uued proovid, millest selgus, et üks bakter on veest läinud, kolibakter aga alles.

ASi Emajõe Veevärk juhatuse liige Andres Aruhein ütles, et täna võeti taas uued proovid, mille vastused peaksid tulema tuleva nädala alguses. Ta lisas, et kui järgmisel nädalal on proovid puhtad, ei teatata koheselt inimestele, et vesi on korras, vaid kõigepealt peab torud läbi loputama.

Veevärk ei soovi spekuleerida, kuidas bakterid vette sattusid, endiselt otsitakse põhjuseid. Neid otsitakse seni, kui saabub selgus.

Aruheina sõnul on nädala algusest Veevärk saanud pidevalt Ilmatsalu elanikelt kõnesid, milles neid ähvardatakse ja süüdistatakse inimeste mürgitamises. Paanika külvamiseks tema kinnitusel põhjust ei ole, sest vesi pole tugeva immuunsüsteemiga inimeste jaoks ohtlik. «Ma ei saa ka öelda, et jooge seda. Saan öelda, et soovitan vett toiduks läbi keeta. Muretsemiseks aga kindlasti põhjust pole, sest see pole eluohtlik,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles