Fotod: Supilinnas voolavad pigijõed (2)

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus Piiri tänaval võeti eile ette pindamistööd. Midagi on läinud aga totaalselt valesti ning tänav meenutab praegu rohkem pigijõge kui normaalset Supilinna uulitsat. Osa mustast ollusest on valgunud ka Herne tänavale ning ummistanud ära sealsete kanalisatsioonikaevude restid.

Täna Lätis viibiv Tartu abilinnapea Valvo Semilarski ja mitmed puhkepäeva pidavad linnaametnikud püüdsid mitme tunni jooksul välja selgitada, mis Piiri tänaval toimub, ent tulemusteta. Supilinnas käis kohal ka linnavalitsuse keskkonnateenistuse juhataja Ülle Mauer, kes saatis omakorda olukorda kontrollima linnapuhastuse peaspetsialist Madis Tammeoru. Maueri sõnul on sadevee- ja kanalisatsioonikaevud kilega kaetud, seetõttu on lootust, et reostus kanalisatsioonitorustikku ei jõudnud.

Viimaseid päevi puhkusel viibiv linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak andis kella 17 ajal Tartu Postimehele teada, et eile toimus Piiri tänava pindamine ning töid teostanud AS Eesti teed töödejuhataja on nüüd teel objektile, et selgitada välja, miks tänav on pigist üle ujutatud.

Õhtuks oli Piiri tänavale kohapeale jõudnud AS Eesti teed projektijuht Kristjan Kivimaa, kes selgitas tekkinud olukorra põhjuseid: «Likvideerime praegu kahjusid. Olemasolev tee oli siin väga urbne, teostasime kahekordse pindamise ja võib olla oli bituumenemulsiooni kulu natukene liiga suur. Seoses sellega hakkas bituumen liikuma, kuna tänaval on ka väike kallak.»

Kivimaa sõnul pannakse nüüd teele täiendavalt graniitsõelmeid ning teepeenrale kruusasõelmeid.

Autojuhtidel, kelle masinaid teele valgunud bituumen on kahjustanud, palus Kivimaa endast teada anda tema meiliaadressile kristjan.kivimaa@eestiteed.eu.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles