Väljakutse sotsiaalmeedias kutsub liikumispuudega laste toetuseks paigal istuma

Kelly Olesk
, Tartu Postimehe suvereporter.
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Kampaania «Istume paigal» idee seisneb selles, et tuleb istuda ühe koha peal, aga ilma toolita. Vastavalt sellele, mitu sekundit inimene nii «istuda» jõuab, teeb ta annetuse SA Lastefondile toetamaks liikumispuudega lapsi Eestis. Kogu protsessi tuleb ka filmida ning seda oma sotsiaalmeedia lehel jagada. Kindlasti tuleb esitada ka väljakutse oma sõpradele või koostööpartneritele.

Aitame üheskoos lapsi

Aktsiooni ellukutsuja, meditsiiniteenuste hinnavõrdlust pakkuva Medihub OÜ tegevjuht Helary Lainjärv ütles, et aktsiooniga tahetakse öelda, et liikumise piiratus tähendab lapse jaoks talumatut ja sunnitud paigalistumist. «Kui täiskasvanutel on puue seotud töövõime vähenemisega, siis laste jaoks on liikumispuue mänguvõime vähenemine. Samal ajal on liikumine ja mängimine laste jaoks ülioluline nii vaimse kui ka füüsilise arengu seisukohalt,» märgib ta.

«Istume paigal» aktsiooni idee sündis tänu meeskonna mõttele teha brändi turundamise asemel heategevust, mistõttu võeti ühendust Lastefondiga. Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar ütles, et Medihub pöördus nende poole ning küsis, kes praeguse seisuga kõige enam abi vajavad. Heategevusfond pakkus Medihubile välja mõtte toetada liikumispuudega lapsi ja see plaan sobis mõlemale osapoolele.

Mis võiks olla üllam ja parem, kui teha head väikestele lastele

Lainjärv ütles, et läänes on väga levinud see, et äriettevõtted ja heategevuskampaaniad omavahel ühendatakse ning seda peaks ka Eestis rohkem praktiseerima. «Mis võiks olla üllam ja parem, kui teha head väikestele lastele,» sõnas Lainjärv.

Ta ütles, et ei Medihub ega ka Lastefond ei kontrolli, kas «istutud» sekundid ja annetuse summa vastavad. «Südametunnistuse küsimus,» ütles Lainjärv. Ta lisas, et ka väike annetus on annetus ja sellest on lastele palju kasu. Eilse seisuga olid «istujad» Lastefondi kontole kandnud 8155 eurot. Selle raha eest saavad 40 last Eestis tasuta aastase liikumisravi.

Osalema on oodatud ka eraisikud

Kuigi kampaania on ennekõike mõeldud ettevõtetele võivad aktsioonis kaasa lüüa ka eraisikud. Praegune rekord on Tele2 Eesti käes, kelle töötaja suutis «istuda» 1h 25min, tänu millele tuli ettevõttel teha Lastefonile lahke annetus summas 5100 eurot. Tele2 andis omakorda väljakutse edasi Eesti Jalgpalli Liidule, põhjendades valikut sellega, et jalgpalluritel peaksid olema tugevad sääre- ja reielihased, mis omakorda tähendab pikka aega «istumist».

Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar toonitab, et sellisel kujul heategevuslik kampaania on Eesti start-up-ringkonnas esmakordne ning näitab, et idufirmad soovivad lisaks tehnilisele innovatsioonile panustada ka ühiskonna nõrgemate liikmete aitamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles