Tsaariaegne tallihoone saab uue katuse juuli esimeses pooles

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu tsaariaegse tallihoone katusetöödega peaks ühele poole jõudma lähinädalate jooksul.
Tartu tsaariaegse tallihoone katusetöödega peaks ühele poole jõudma lähinädalate jooksul. Foto: Kristjan Teedema

Tartu mullusel kaasava eelarve hääletusel osutus ülekaalukalt eelistatuimaks projektiks Tartu ratsakooli käsutuses oleva tsaariaegse tallihoone katuse rekonstrueerimine. Kui aprilli alguses (mil töödega pihta hakati) avaldas ratsakooli juht Lembit Kalev lootust, et ehk õnnestub hoonele uus katus peale saada Tartu linna päevaks ehk 29. juuniks, siis päris valmis selleks ajaks töödega siiski ei jõuta.

Lembit Kalevi sõnul on hetkel uue katusega kaetud 33 protsenti tallihoonest. Tööd on jäänud pisut venima seetõttu, et hoone ERMi-poolse kirdefassaadi rekonstrueerimiseks saadi bürokraatlike nüansside tõttu ehitusluba alles läinud kolmapäeval. Samuti on töid seganud vahepealsed vihmasajud, mis ei lubanud töömeestel libedal plekkkatusel toimetada.

Foto: Kristjan Teedema

Üldjoontes on tööd sujunud Lembit Kalevi kinnitusel siiski hästi ning hiljemalt  15. juuliks, kui ratsakool võõrustab ratsutamise Eesti meistrivõistlusi, on katus kindlasti valmis.

Tartu kaasava eelarves raames toetatakse üht projekti 75 000 euroga, kusjuures ratsakoolil õnnestus isegi pisut vähemaga hakkama saada: katuse rekonstrueerimise hanke võitis Solna Grupp, kes teeb tööd ära hinnaga 74 078 eurot (koos käibemaksuga).

Remondi käigus eemaldatakse senine eterniidist katusekate koos roovidega ning paigaldatakse tsingitud terasplekist kate koos aluskihtidega. 

Pehkinud kandekonstruktsioonid asendatakse uutega ning remonditakse tulemüür, hoone otsafassaadid, eenduvad frontoonid ja telliskarniisid. Katusele ehitatakse uued tuulutuskorstnad ja katuseluugid, samuti paigaldatakse vihmaveerennid ja -torud.

Teise projektina rahastati mulluse kaasava eelarve raames Aparaaditehase Taskupargi rajamist, mis avati linlastele 16. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles