Tartumaal hukkus liiklusõnnetuses 22-aastane mees, neli inimest sai viga (5)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeva õhtupoolikul juhtus Tartumaal raske liiklusõnnetus, milles teelt välja sõitnud ja katusele rullunud autos hukkus 22-aastane mees ja sai raskelt vigastada veel neli inimest. Kurva sõnumi viis politsei ka hukkunu perekonnale.

Vara vallas Luunja-Kavastu-Koosa tee 19. kilomeetril juhtunud liiklusõnnetusest teatati häirekeskusele õhtul kella 19 paiku. Esialgse info kohaselt sõitis Kavastust Koosa poole liikunud sõiduauto Mercedes-Benz laugele kurvile järgnenud sirgel teelõigul seni teadmata põhjusel vasakule poole teelt välja ning rullus katusele.

Õnnetusse sattunud sõiduautos viibis kolm meest ja kaks naist.

22-aastane mees sai liiklusõnnetuses sedavõrd raskelt viga, et meedikutel ei õnnestunud tema elu päästa. Lisaks hukkunule viibis autos kaks 21-aastast meest, 19-aastane naine ja 17-aastane tüdruk, kes said õnnetuses viga ning viidi TÜ Kliinikumi.

Praegu on veel selgitamisel, kes sõidukit juhtis.

Sündmuskohal töötanud avariipolitseiniku Marite Oidjärve sõnul töötasid sündmuskohal  politseinikud ja eksperdid, kes kogusid õnnetuspaigalt infot, mis aitaks välja selgitada juhtunu üksikasju.

«Teame, et õnnetus toimus laugele kurvile järgnenud sirgel teelõigul ning selle toimumise hetkel sadas tugevat vihma,» kirjeldas avariipolitseinik õnnetuskoha olusid.

Politseiniku sõnul on veel vara rääkida selle õnnetuse põhjustest, kuid suure osa traagiliste liiklusõnnetuste taga on kas liigne või oludele mittevastav kiirus.

«Alati ei pea sõitma lubatud maksimaalse piirkiirusega, vaid juhid peavad valima oludele vastava sõidukiiruse, olgu selleks kasvõi 50 km/h. Me ei taha, et kiirustamise või oma võimete ülehindamise pärast inimesed koju ei jõuaks. Võtke liiklemiseks aega ja sõitke turvaliselt,» ütles Oidjärv.

Kõik õnnetuse täpsemad asjaolud, sealhulgas sõiduki kiirus ja turvavarustuse kasutamine, selguvad kriminaalmenetluse käigus. Alustatud kriminaalmenetlust viib läbi Lõuna prefektuur ning juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles