Voronja galerii korternäituste sari laieneb üle Eesti

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voronja galerii seni viimane korternäitus oli Supilinnas Gea Kangilaski kodus. Teiste teoste hulgas oli välja pandud Merca portree, mille autor on Tea Lemberpuu.
Voronja galerii seni viimane korternäitus oli Supilinnas Gea Kangilaski kodus. Teiste teoste hulgas oli välja pandud Merca portree, mille autor on Tea Lemberpuu. Foto: Margus Ansu

Nüüdiskunsti Eesti keskuse kontoris Tallinnas kuulutati täna välja Eesti Vabariigi sajanda aastapäeva (EV100) kunstiprojektide taotlusvooru võidutööd 2017. ja 2018. aastaks. Väljavalituks osutunud 30 kunstiettevõtmise hulgas on Voronja galerii korternäituste sari, mis on seni piirdunud tartlaste korteritega, kuid EV100 ürituste hulgas laieneb üle riigi.

EV100 kunstiprojekti koordineerija Kadi Kesküla teatel laekus konkursile «Sada kunstimaastikku» 83 taotlust. Nende hulgast välja valitud projektid on tema sõnul eriilmelised: alates kunstnike interventsioonidest, raamatutest ja isikunäitustest kuni suurte festivalide ja konverentsideni. Nende vahel jagati välja 200 000 eurot.

Voronja galerii korternäituste sarjas «Lätted» avatakse EV100 raames pooleteise aasta jooksul maakondades 15 korternäitust.

«Projekti eesmärk on viia näitusetegevus võimalikult rohujuuretasandile, nendesse paikadesse, kuhu tavaliselt galeriide tegevusväli ei ulatu,» teatasid Voronja galeristid Kaili Kask ja Raul Oreškin. «Näituseprogrammi kaasatakse erinevate kunstiliikide esindajad ning näitused avatakse kunstnike sünni- või lapsepõlvekodudes. Koostööd tehakse kohalike loojate ja teiste valdkondadega, luues iga näituse juurde vastavalt kohalikule eripärale ning kunstniku huvidele interdistsiplinaarne kõrvalprogramm.»

Näitustesari «Lätted» saab avalöögi jaanuaris 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles