Küla tahab ära minna, vald ei luba

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lootvina küla aktivistil Marju Margal on käes paberid, kus must valgel 
kirjas külaelanike soov 
liituda Haaslava vallaga.
Lootvina küla aktivistil Marju Margal on käes paberid, kus must valgel kirjas külaelanike soov liituda Haaslava vallaga. Foto: Margus Ansu

Ligi 140 elanikuga Lootvina küla rahvas soovis liituda Haaslava vallaga. Vastse-Kuuste vallavolikogu, kuhu Lootvina praegu kuulub, küla minema ei lasknud.

Põlvamaal Vastse-Kuuste valda kuuluva Lootvina küla rahvas soovis end arvata praegu Haaslava ning sügisel tekkiva Kastre valla koosseisu. Selle tarvis korraldati 12.-13. märtsil ka rahvaküsitlus, kus enamik valimisealistest külaelanikest hääletas Lootvina küla Haaslava valla koosseisu arvamise poolt.

Lootvina külas elab 139 inimest, kellest valimisealisi on 112. Hääletamas käis neist 69 ning 54 hääletanut soovis liituda Haaslava vallaga. See annab hääletusel osalemise protsendiks 61. «See on uskumatu ja imetlusväärne, et meie külarahvas nii aktiivselt ja selgelt oma arvamuse hääletusel välja ütles,» sõnas Lootvina külaseltsi eestvedaja Marju Marga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles