Algavad Tartu uut üldplaneeringut tutvustavad arutelud (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu, Roosi tänava promenaad.
Tartu, Roosi tänava promenaad. Foto: Margus Ansu

Linna uut üldplaneeringut tutvustavaid avalikke arutelusid toimub eri linnaosades ja erinevatel teemadel kokku kümme, algust tehti 27. märtsil.

Linnapea Urmas Klaas kutsus kõiki tartlasi kaasa rääkima, sest üldplaneering kujundab Tartu tulevikku paarikümnel aastal.

Uus üldplaneering rõhutab kesklinna ja ülikoolide arengu prioriteetsust ning Tartu kui parima kultuuri- ja hariduslinna arengut. Senisest rohkem on fookuses kesklinn kui ööpäev läbi toimiv ja võimalusterohke õppimise, vaba aja veetmise, elamise ja asjaajamise koht. Planeering käsitleb paljude muude valdkondade seas ka linnaliikluse ja ühistranspordi korraldust, säästliku energiamajanduse arendamist ning rohevõrgustiku kujundamist, samuti spordi-, kultuuri-, haridus- ning tervishoiu- ja hoolekandeasutuste paiknemist linnas. 

Nagu lisas abilinnapea Jarno Laur, mõjutab üldplaneering iga tartlase elu. Käsitlemist leiavad igapäevased küsimused, kuhu minna lastega mängima, kus sporti harrastada või koera jalutada, kuhu rajada alleed ja kuhu prügimajad. Aga ka  linna ja iga linlase edu määravad järgmised küsimused: millisel viisil soodustab linn teadusmahuka ettevõtluse arengut, millised sadamad Emajõele tekivad, millised sillad ja tänavad rajada või millised on tulevikus vaiksed kohad linnas?  

Uue üldplaneeringu koostamise algatas volikogu 2014. aastal. Üldplaneeringu eskiisi tutvustati eelmisel aastal avalikul väljapanekul ja aruteludel. 

Tartu üldplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise aruande avalik väljapanek on 27. märtsist 28. aprillini. 

Piirkondlikud ja temaatilised arutelud toimuvad järgmiselt: 

Kergliiklus: 3. aprillil kell 17 raekoja saalis 

Jaamamõisa, Annelinn, Ihaste: 4. aprillil kell 17 linnaraamatukogu Annelinna harukogus (Kaunase pst 23) 

Tähtvere: 5. aprillil kell 18 Härma gümnaasiumi raamatukogus (Tõnissoni 3) 

Kruusamäe, Raadi, Ülejõe, Kvissentali: 6. aprillil kell 17 ERMi videokonverentsi saalis (A-tsoon, Muuseumi tee 2) 

Karlova: 7. aprillil kell 17 loomemajanduskeskuse saalis (Kalevi 17) 

Variku, Jalaka, Ropka: 10. aprillil kell 17 Variku Koolis (Aianduse 4) 

Tammelinn, Veeriku, Ränilinn, Maarjamõisa: 11. aprillil kell 17 Tamme staadioni tribüünihoone puhkeruumis (Tamme puiestee 1) 

Supilinn, Toometaguse, Vaksali, Kesklinn: 17. aprillil kell 17 linnaraamatukogu saalis (Kompanii 3/5) 

Miljööteemad: 18. aprillil kell 17 linnaraamatukogu saalis (Kompanii 3/5). 

Planeeringuga saab tutvuda Tartu linna kodulehel, raekojas infokeskuses ning Küüni ja Poe tänava nurgal olevatel infostendidel. 

Rohkem infot: www.tartu.ee/uldplaneering 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles