Jõgeva noormehe pilvefotod vallutavad taas maailma (1)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WMO üleilmsesse pilveatlasesse valitud Kairo Kiitsaku Simunas jäädvustatud foto lähenevast äikesetormist.
WMO üleilmsesse pilveatlasesse valitud Kairo Kiitsaku Simunas jäädvustatud foto lähenevast äikesetormist. Foto: Kairo Kiitsak

Loodushuvilise Jõgeva noormehe Kairo Kiitsaku pilvefotod valiti maailma meteoroloogiaorganisatsiooni (WMO) pilveatlase kogusse. Eelmisel augustil võitis Kiitsaku foto kihtrünkpilvedest WMO üleilmse pilvekalendri fotokonkursi

Sel korral jõudis WMO pilveatlasesse Kairo Kiitasaku 2014. aastal 2015. aastal jäädvustatud pilvefotod. Lisaks Kiitsaku fotodele on pilveatlases ka ajakirja Horisont kaasautori Jüri Kameniku ja loodusvastleja Ain Vindi pildid.Need on rahvusvahelises pilveatlases ainukesed kaadrid Eestist.

«Minu jaoks on see saavutus oluline, kuna mul õnnestus järjekordselt Eesti pilved maailma taevakaardile ära mahutada. Läbi oma fotode olen ma üritanud juba pikemat aega kogu ülejäänud maailmale tutvustada Eesti kaunist loodust ja siinset põnevat pilvemaastikku,» sõnas Kiitsak.

WMO rahvusvahelises pilveatlases on ligi 600 pilti üle terve ilma. Pilveatlast kasutavad aktiivselt üleilmsed meteoroloogiaorganisatsioonid ja ilmaennustajad. Lisaks neile ka asjaarmastajatest ilmavaatlejad ning hobifotograafid.

Minu jaoks on see saavutus oluline, kuna mul õnnestus järjekordselt Eesti pilved maailma taevakaardile ära mahutada.

WMO üleilmse pilveatlasega saab tutvuda siin. Kairo Kiitsaku fotod on leitavad galerii alt.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles